پوسیدگی یک بیماری باکتریایی دندانی می باشد که از شایع ترین اختلالات سلامت محسوب می شود. اغلب افرادی که دچار پوسیدگی دندانی می شوند در سنین کودکی یا بلوغ قرار دارند البته پوسیدگی دندان را در همه سنین مشاهده می کنیم. در این مقاله به بررسی مراحل پر کردن دندان می پردازیم؛ با ما همراه باشید.
پوسیدگی یکی از علل اصلی از دست دادن دندان ها می باشد و باوجود پیشرفت های بسیاری مانند معاینه منظم دندان ها، استفاده از فلوراید و بهبود بهداشت دندان که در پیشگیری از پوسیدگی به عمل آمده، همچنان تعداد زیادی از مردم جامعه به آن گرفتار می شوند. اگر قصد ترمیم و ارتودنسی در کرج و پر کردن دندان و دارید می توانید به کلینیک دندانپزشکی کرج مراجعه کنید.
مراحل پر کردن دندان
- ابتدا به کمک معاینه و شاید رادیوگرافی دندان آسیب دیده و حجم آسیب مشخص میشود.
- بعد ماده بی حسی تزریق می شود و بعد از حصول بی حسی پوسیدگی برداشته می شود یا اگر سایش و یا شکستگی داشته باشیم حفره ای برای قرار گرفتن ماده ترمیمی ایجاد می شود و نیز لبه های شکستگی در صورت نیاز صاف و منظم میشود، گاهی آسیب باعث از دست رفتن بیش از یک سطح از دندان می شود که در این موارد برای ایجاد فرم صحیح باید از نوارهایی بنام ماتریکس استفاده کنیم
- سپس در مورد نوع ماده ترمیمی (آمالگام یا کامپوزیت) تصمیم گیری می شود.
- پس از تراش و ماتریکس گذاری ماده پر کردنی درون حفره کم کم قرار داده می شود و فرم مناسب برای آن ایجاد می شود.
- گاهی قبل از قرار دادن ماده ترمیمی از موادی به نام بیس و لاینر (موادی برای کف بندی حفره) استفاده می شود و سپس ماده ترمیمی در محل قرار میگیرد.
- بعد از پایان فرم دهی و سفت شدن ماده ترمیمی ارتفاع و تماس با دندان مقابل چک و در صورت نیاز اصلاح میشود و جلسه درمانی به پایان می رسد.
در صورتی که به مشاوره تخصصی در مورد مراحل پر کردن دندان نیاز دارید با متخصصین کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک در ارتباط باشید.
همچنین جهت اخذ نوبت ویزیت دکتر حمید گلشاهی از طریق این لینک می توانید با ما تماس بگیرید.