ارتودنسی ثابت چقدر طول میکشد؟

ارتودنسی ثابت چقدر طول میکشد؟

فهرست مطالب

ارتودنسی یکی از روش های درمانی برای تصحیح ناهنجاری های دندانی و یا فکی می باشد. دندان های نامرتب علاوه بر تاثیر گذاشتن روی اعتماد به نفس و نداشتن لبخندی زیبا گاها باعث بیماری هایی نیز خواهد شد. از این رو با این روش درمانی از دندان هایی مرتب و سالم برخوردار خواهید بود. ارتودنسی خود به دو روش ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک تقسیم می شود که یکی از سوالات رایج در میان مراجعه کنندگان این است که درمان ارتودنسی چقدر طول میکشد. ما در این مقاله به بررسی مدت زمان درمان ارتودنسی و عوامل موثر بر آن خواهیم پرداخت.

ارتودنسی ثابت چیست

ارتودنسی ثابت یکی از روش های متداول دندانپزشکی برای درمان نامنظمی و ناهنجاری دندان ها و فک ها می باشد. در این نوع درمان دندان ها را با براکت های فلزی و یا گاها سرامیکی به هم متصل می کنند و به مرور زمان با استفاده از کش ها آن ها را تحت فشار قرار داده و صاف می کند. هدف از این کار تصحیح موقعیت های دندان ها و بهبود تناسب فکی می باشد. به بیان دیگر این درمان شامل نصب براکت ها بر روی دندان ها و اتصال آنها با سیم های مخصوص است که به تدریج دندان ها را به موقعیت صحیح خود منتقل می کند.

برای داشتن دندان های مرتب و زیبا گاهی نیاز به ارتودنسی ثابت یا روش های دیگر ارتودنسی از جمله ارتودنسی لینگوال و ارتودنسی نامرئی با توجه به نیاز شما می باشد ولی مهم تر از آن انتخاب بهترین متخصص ارتودنسی است که دکتر حمید گلشاهی در کرج با سالها فعالیت تخصصی در زمینه ارتودنسی می تواند به خوبی شما را راهنمایی کنند. ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

 

ارتودنسی ثابت چقدر طول میکشد؟
ارتودنسی ثابت چقدر طول میکشد؟

مزایای ارتودنسی ثابت

  • اصلاح طرح لبخند: این گزینه باعث افزایش زیبایی چهره و همچنین افزایش اعتماد به نفس در مراجعه کننده خواهد شد.
  • بهبود تکلم: با مرتب شدن دندان ها در خیلی از مواقع قدرت تکلم نیز بهبود میابد و باعث می شود تا خیلی از حروفی که تلفظ آنها برای مراجعه کننده سخت بود، الان راحت و قابل بیان باشد.
  • تاثیر بلند مدت: پس از اتمام درمان، نتایج معمولا همیشگی خواهند بود و نیازی به استفاده پایدار از دستگاه های متحرک را نخواهند داشت.
  • انتخاب مواد مختلف: براکت ها می توانند از جنس سرامیک و یا فلز و یا حتی شفاف باشند که این امکان را به مراجعه کننده ها می دهد تا خودشان بهترین گزینه متناسب با سلیقه خودرا انتخاب کنند.
  • پیشگیری از بیماری های لثه: مرتب کردن دندان ها باعث جلوگیری از بیماری های لقه و یا فک خواهد شد.
  • بهبود گوارش غذا: با مرتب کردن دندان ها بیمار دیگر مشکلی با جویدن غذاها نخواهد داشت و در نتیجه برای گوارش نیز بهتر است.
  • پیشگیری از پوسیدن دندان ها: این کار به دندان این امکان را می دهد تا با بودن در مکان صحیح خود، هنگام مسواک زدن، به بهترین شکل و همه جای آن پاکیزه شوند.

 

معایب ارتودنسی ثابت

  1. درد و احساس ناراحتی: در ابتدای درمان تا مدتی که بیمار به وجود براکت ها داخل دهان خود عادت کند ممکن است هنگام صحبت کردن و یا غذا خوردن احساس درد های شدید داشته باشد.
  2. مراقبت های بهداشتی طولاتی تر: با داشتن براکت ها روی سطح دندان ها باید چند برابر حالت عادی از دندان های خود مراقبت کرد چرا که احتمال امکان پوسیدگی در این شرایط بیشتر خواهد بود.
  3. مدت زمان طولانی درمان: بسته به شرایط دندان ها، درمان ممکن است بین 6 ماه تا 3 سال طول بکشد که گاها برای بیماران خوشایند نخواهد بود.
  4. چهره زشت: بعضی افراد گمان می کنند با وجود براکت های روی دندان های خود از لبخندی نازیبا برخوردار خواهند بود ودر خیلی از مواقع اعتماد به نفس آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، اما باید دانست که این درمان درواقع مسیری رو به جلو در راه زیبا تر کردن خودتان است. اجساس خجالت و نا زیبایی در این مورد وجود نخواهد داشت.
  5. هزینه: هزینه درمان ارتودنسی ثابت معمولا بالاتر از روش های دیگر است که این موضوع می تواند برای بعضی ها موضوع مهمی باشد.

هزینه ارتودنسی ثابت

نوع ارتودنسی قیمت
ارتودنسی ثابت یک فک از 25 میلیون تومان
ارتودنسی سرامیکی هر فک از 32 میلیون تومان
ارتودنسی ثابت دیمون هر فک از 40 میلیون تومان
ارتودسی همراه با جراحی هر فک از 35 میلیون تومان

 

ارتودنسی ثابت چقدر طول میکشد
ارتودنسی ثابت چقدر طول میکشد؟

عواملی که در مدت زمان ارتودنسی تاثیر گذار است

مدت زمان ارتودنسی معمولا بین 6 ماه تا 36 ماه بسته به موقعیت های مختلف متغیر است. عومال تاثیر گذار بر روی مدت زمان ارتودنسی می تواند به شرح زیر باشد:

یکی از مهم ترین شرایط برای کوتاه تر شدن مدت زمان داشتن ارتودنسی همکاری با پزشک و مراجعه به موقع و انجام دادن به دستوران ایشان است. هر چقدر بیشتر از این موارد سرپیچی کنید مدت زمان داشتن ارتودنسی شما نیز بیشتر خواهد بود.

  • نحوه مراقبت و بهداشت دهان: بیمار باید طبق گفته پزشک و با مسواک مخصوص دندان های خود را به صورت منظم مسواک بزند و دهان شویه کند و یا نخ دندان بکشد چرا که این کار در درمان زودتر درمان ها تاثیر غیر مستقیم خواهد گذاشت.
  • میزان مهارت و تخصص پزشک ارتودنتیست: میزان مهارت ارتودنتیست نیز معیار مهمی برای طول مدت آن است چرا که نحوه گذاشتن آن و انتخاب برنامه ای مناسب و ارتودنسی متناسب با دندان های بیمار نیز خود از اهمیت بالایی برخودار است.
  • سن بیمار: این عامل نیز یکی از مهم ترین عوامل به شمار می آید چرا که در کودکان و نوجوانان که بافت استخوان هنوز آنقدر سفت نشده است مرتب شدن دندان ها زمان کمتری را احتیاج دارد وبرعکس در بزرگ سالان به دلیل سفت و ثابت شدن دندان ها و استخوان فک تغییر و جا به جایی در آنها کار سختی محسوب می شود.
  • میزان ناهنجاری دندان ها و فک: هر چه ناهنجاری های دندان ها و فک بیشتر باشد، طول زمانی قرار گرفتن ارتودنسی نیز بیشتر خواهد بود. برای مثال تنها در صورت بودن ناهنجاری در دندان ها 6 تا 12 ماه ارتودنسی کافی می باشد اما در صورت وجودناهنجاری در فک میزان درمان بالاتر خواهد بود و تقریبا به 3 سال طول خواهد انجامید.
  • نوع ارتودنسی گذاشته شده: ارتودنسی بسته به ثابت و یا متحرک بودن آن می تواند مدت زمان کمتر و یا بیشتری طول بکشد. برای مثال ارتودنسی ثابت خیلی کمتر از ارتودنسی متحرک باعث مرتب شدن دندان ها خواهد شد.

سخن آخر

مدت زمان درمان ارتودنسی به عوامل متعددی بستگی دارد و نمی‌توان یک زمان مشخص برای همه بیماران تعیین کرد. برای داشتن تخمینی دقیق‌تر از مدت زمان مورد نیاز برای درمان، مشاوره با یک متخصص ارتودنسی ضروری است. با توجه به اهمیت سلامت دهان و دندان و تأثیر آن بر کیفیت زندگی، انتخاب یک برنامه درمانی مناسب و همکاری با پزشک می‌تواند به دستیابی به نتایج مطلوب کمک کند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ کامپوزیت یا ترمیم غیر همرنگ آمالگام؟

اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر