انواع درمان ارتودنسی چیست؟

فهرست مطالب

انواع درمان ارتودنسی چیست؟ ارتودنسی یکی از شاخه‌های دندان‌پزشکی است که به اصلاح موقعیت دندان‌ها و فک‌ها می‌پردازد تا بهبود عملکرد و ظاهر دندان‌ها را فراهم کند. درمان ارتودنسی می‌تواند مشکلاتی مانند دندان‌های کج، فک‌های نامتوازن و ناهنجاری‌های دیگر را اصلاح کرده و به لبخندی زیبا و طبیعی برسید. انواع درمان ارتودنسی متنوع است و از روش‌های مختلفی می‌توان برای اصلاح مشکلات دندانی استفاده کرد. انتخاب روش مناسب بستگی به وضعیت دندان‌ها و نیاز فرد دارد.

یکی از روش‌های محبوب، ارتودنسی نامرئی است که به دلیل ظاهری شفاف و تقریبا غیرقابل مشاهده برای کسانی که به زیبایی ظاهری خود اهمیت می‌دهند، بسیار مناسب است. در این بین، هزینه درمان نیز برای بسیاری از افراد مهم است و باید از هزینه‌های مختلف مانند قیمت ارتودنسی نامرئی یا قیمت ارتودنسی متحرک آگاه باشند. همچنین، بهترین سن برای ارتودنسی معمولاً بین ۱۰ تا ۱۴ سالگی است، اما درمان در هر سنی ممکن است.

اگر شما نیز می‌خواهید درباره همه چیز درباره ارتودنسی بیشتر بدانید و سوالاتی مانند ارتودنسی چقدر طول می‌کشد برایتان پیش آمده، پیشنهاد می‌کنیم برای مشاوره با دکتر حمید گلشاهی بهترین دکتر ارتودنسی کرج در کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک تماس بگیرید. با دریافت مشاوره تخصصی، می‌توانید بهترین انتخاب را برای درمان ارتودنسی خود داشته باشید و به لبخندی زیبا و سالم برسید. ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

 

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان می‌تواند درمانی متحول‌کننده برای لبخند شما باشد. این درمان شامل جابجایی دندان‌ها و فک‌ها به موقعیت‌های مناسب خود برای ظاهری زیباتر و عملکرد بهتر است. وسایل ارتودنسی رایج شامل بریس‌ها و الاینرهای شفاف هستند که می‌توانند برای کودکان و بزرگسالان ایده‌آل باشند. ارتودنسی می‌تواند به صاف کردن دندان‌های شما کمک کند تا تمیز کردن آنها آسان‌تر شود، گفتار و جویدن را بهبود بخشد و برخی از علائم مفصل گیجگاهی فکی مانند سردرد و درد صورت ناشی از گاز گرفتن نامناسب را کاهش دهد.

انواع درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به ارتودنسی ثابت نیز می باشد زیرا هر کدام از این مراحل درمانی به هدف خاصی انجام می شود. در بعضی مواقع، بیمار در سنین بالاتر ( اواخر نوجوانی) نیاز به درمان ارتودنسی به همراه جراحی فک برای اصلاح عدم هماهنگی فکی شدید دارد.

 

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی ثابت

برای اکثریت قریب به اتفاق بیماران ارتودنسی، استفاده از دستگاه‌های ثابت (که معمولاً بریس نامیده می‌شوند) بخش عمده‌ای از درمان خواهد بود – و این بریس‌ها، در بیشتر موارد، از نوع فلزی نقره‌ای آشنا خواهند بود. اما اگرچه هنوز هم بسیار محبوب هستند، بریس‌های فلزی با ظاهر سنتی دیگر تنها گزینه موجود نیستند! بیایید نگاهی به برخی از گزینه‌های موجود در دستگاه‌های ارتودنسی بیندازیم.

اول، باید بین دستگاه‌های ثابت و متحرک تمایز قائل شویم. دستگاه‌های ثابت مانند بریس‌ها توسط نوارهای فلزی یا سیمان مخصوص به دندان‌ها متصل می‌شوند. آنها معمولاً تا زمان تکمیل درمان برداشته نمی‌شوند. دستگاه‌های متحرک، مانند الاینرهای شفاف، معمولاً حدود ۲۲ ساعت در روز استفاده می‌شوند، اما در صورت نیاز می‌توان به راحتی آنها را جدا کرد. در حالی که الاینرهای شفاف می‌توانند در درمان مشکلات ارتودنسی خفیف تا متوسط ​​مؤثر باشند، دستگاه‌های ثابت معمولاً برای درمان جامع‌تر مورد نیاز هستند.

بریس‌های فلزی (Traditional Braces)

این نوع بریس‌ها رایج‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نوع هستند که شامل براکت‌های فلزی و سیم‌های مخصوص است. این درمان معمولاً برای اصلاح مشکلات پیچیده‌تر استفاده می‌شود.

بریس‌های فلزی سنتی که معمولاً از فولاد ضد زنگ درجه یک ساخته می‌شوند، تاکنون رایج‌ترین نوع دستگاه‌های ارتودنسی ثابت بوده‌اند. آن‌ها از نوارهای فلزی تشکیل شده‌اند که در پشت دندان‌های آسیاب پیچیده می‌شوند و براکت‌های فلزی کوچک‌تری که به سطوح جلویی دندان‌های دیگر چسبانده می‌شوند. یک سیم فلزی نازک و فنری که از میان براکت‌ها عبور می‌کند، به آرامی دندان‌ها را به موقعیت مناسب هدایت می‌کند. این سیم قوسی ممکن است توسط کش‌های انعطاف‌پذیر، گره‌های فلزی یا انواع دیگر گیره‌ها به براکت‌ها ثابت شود.

دلایل خوب زیادی وجود دارد که چرا بریس‌های فلزی امتحان خود را پس داده‌اند و همچنان محبوب هستند – زیرا آنها یک گزینه درمانی قابل اعتماد، موثر و اقتصادی ارائه می‌دهند. در مقایسه با دستگاه‌های گذشته، بریس‌های امروزی در واقع کوچکتر، سبک‌تر و راحت‌تر برای استفاده هستند. اگر ظاهری کمتر سنتی می‌خواهید، می‌توانید کش‌های رنگی برای براکت‌ها یا سایر اصلاحات را انتخاب کنید. ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

بریس‌های سرامیکی (Ceramic Braces)

شبیه به بریس‌های فلزی هستند اما براکت‌های سرامیکی دارند که با رنگ دندان هماهنگ می‌شوند و از نظر ظاهری کمتر قابل توجه هستند. بریس‌های سرامیکی شفاف، نوع جدیدی از سیستم سنتی هستند که روش درمانی بسیار کم‌رنگ‌تری ارائه می‌دهند. آن‌ها از همان اجزای بریس‌های سنتی استفاده می‌کنند – با این تفاوت که براکت‌های قسمت جلویی دندان‌ها از یک ماده سرامیکی شفاف ساخته شده‌اند که با رنگ طبیعی دندان ترکیب می‌شود. این سیستم به سیستمی محبوب برای بزرگسالان (از جمله برخی از افراد مشهور) تبدیل شده است، زیرا اگر از نزدیک نگاه نکنید، به سختی می‌توانید متوجه وجود آن‌ها شوید.

در حال حاضر انواع مختلفی از بریس‌های سرامیکی موجود است و فناوری آنها دائماً در حال بهبود است. جذابیت زیبایی‌شناختی آنها غیرقابل انکار است. اما چند نکته منفی نیز وجود دارد. براکت‌های سرامیکی می‌توانند نسبت به همتایان فلزی خود دوام کمتری داشته باشند. به علاوه، در حالی که خود براکت‌ها لکه نمی‌گیرند، نوارهای الاستیکی که آنها را به سیم ارتودنسی متصل می‌کنند، لکه‌دار می‌شوند (با این حال، این نوارها معمولاً هر ماه تعویض می‌شوند.) بریس‌های سرامیکی همچنین هزینه بیشتری نسبت به فلزی دارند – اما برای بسیاری از افراد، مزیت داشتن یک وسیله نامحسوس بر هزینه‌های آن غلبه دارد.

بریس‌های خودتنظیم (Self-Ligating Braces)

بریس‌های خودتنظیم همانطور که از نامشان پیداست، نیازی به استفاده از کش‌های لاستیکی برای نگه داشتن سیم در جای خود ندارند. به جای این کش‌ها، در این نوع بریس‌ها از درب‌های فلزی کوچک یا سیستم‌های کشویی استفاده می‌شود که به صورت خودکار سیم ارتودنسی را در جای خود نگه می‌دارند.

در بریس‌های سنتی، دندان‌پزشک یا ارتودنتیست سیم‌های فلزی را در جای خود قرار می‌دهد و برای نگه‌داشتن آن‌ها از کش‌های لاستیکی (Elastic Bands) یا بندهای فلزی استفاده می‌کند. اما در بریس‌های خودتنظیم، این کش‌ها یا بندها حذف می‌شوند و از یک سیستم مکانیکی برای نگه‌داشتن سیم‌ها استفاده می‌شود.

بریس‌های خودتنظیم به طور کلی در دو نوع اصلی موجود هستند:

  1. بریس‌های خودتنظیم فعال (Active Self-Ligating Braces): این نوع بریس‌ها سیم را با نیروی بیشتری در جای خود نگه می‌دارند و برای اصلاح ناهنجاری‌های پیچیده‌تر مانند آندربایت یا اوربایت استفاده می‌شوند.
  2. بریس‌های خودتنظیم غیر فعال (Passive Self-Ligating Braces): این نوع بریس‌ها برای مشکلات دندانی ساده‌تر به کار می‌روند و در آن‌ها نیروی کمتری به دندان‌ها وارد می‌شود.

 

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی متحرک

الاینرهای شفاف (Clear Aligners)

این نوع ارتودنسی معمولاً از پلاستیک شفاف ساخته می‌شود و به‌طور مستقیم روی دندان‌ها قرار می‌گیرد. معروف‌ترین برند در این زمینه Invisalign است. الاینرهای شفاف مجموعه‌ای از تری‌های شفاف، نازک و پلاستیکی هستند که به صورت سفارشی برای تناسب با دهان شما ساخته می‌شوند و به طور متوالی فشار لازم برای حرکت دندان‌ها را اعمال می‌کنند. معمولاً هر الاینر به مدت ۱ هفته، حداقل ۲۲ ساعت در روز، استفاده می‌شود و دندان‌ها را هر بار کسری از میلی‌متر حرکت می‌دهد.

هنگام خوردن یا آشامیدن و هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، باید الاینرها را از دهان خارج کرد. تعداد الاینرها و زمان درمان مورد نیاز برای اصلاح دندان‌های نامرتب، بسته به مشکلات ارتودنسی فرد و حرکات مورد نیاز برای اصلاح آنها متفاوت است. برای اینکه بفهمید آیا الاینرها بهترین راه حل برای شما هستند یا خیر، با متخصص ارتودنسی خود مشورت کنید. ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

 

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی پلاستیکی (Removable Retainers)

این نوع درمان بیشتر برای حفظ موقعیت دندان‌ها پس از درمان اصلی استفاده می‌شود و معمولاً برای دندان‌های عقب یا اصلاحات کوچک به کار می‌رود. این نوع درمان معمولاً پس از پایان دوره درمان اصلی ارتودنسی، مثل زمانی که فرد از بریس‌ها (چه ثابت، چه متحرک) استفاده کرده و دندان‌ها به وضعیت مطلوب رسیده‌اند، استفاده می‌شود. هدف اصلی از رتینرها این است که موقعیت دندان‌ها را حفظ کنند و از تغییرات مجدد در موقعیت دندان‌ها (که به‌طور معمول پس از برداشتن بریس‌ها اتفاق می‌افته) جلوگیری کنند.

پس از این که ارتودنسی ثابت (مثل بریس‌های فلزی یا سرامیکی) انجام شد و دندان‌ها در موقعیت درست قرار گرفتند، باید از حرکت دوباره آن‌ها جلوگیری بشه. رتینرهای پلاستیکی به این کار کمک می‌کنند. برخلاف بریس‌های ثابت، رتینرها قابل برداشتن هستند و این یک مزیت بزرگ است چون بیمار می‌تواند زمانی که نیاز به استفاده از آن‌ها ندارد (مثل هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن) آن‌ها را بردارد.

این باعث می‌شود که کمتر در معرض دید قرار گیرند و به‌طور طبیعی و نامحسوس‌تر از بریس‌های فلزی باشند. رتینرهای پلاستیکی بیشتر برای مواردی استفاده می‌شوند که نیاز به اصلاحات جزئی یا حفظ موقعیت دندان‌ها بعد از درمان اصلی باشد. اگر دندان‌ها در وضعیت خوبی قرار دارند و فقط نیاز به نگه‌داشتن موقعیت آن‌ها دارند، از رتینرها استفاده می‌شود.

 

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی زبانی (Lingual Braces)

در این نوع درمان، براکت‌ها و سیم‌ها به پشت دندان‌ها متصل می‌شوند، بنابراین از بیرون دیده نمی‌شوند. این نوع درمان بیشتر برای کسانی که نمی‌خواهند دیگران متوجه درمان ارتودنسی‌شان شوند، مفید است. در حالی که بریس‌های سرامیکی قطعاً ظاهری کمتر جلب توجه کننده دارند، سیستم دیگری نیز وجود دارد که به بریس‌های ثابت اجازه می‌دهد واقعاً نامرئی باشند. در برخی شرایط، می‌توان دستگاه‌های مخصوصی به نام بریس‌های لینگوال را در سمت زبان دندان‌ها قرار داد. آنها مانند سایر بریس‌های فلزی عمل می‌کنند – اما با اینکه از فلز ساخته شده‌اند، دیده نمی‌شوند، زیرا در پشت دندان‌ها پنهان هستند!

بریس‌های لینگوال درمان مناسبی برای هر بیماری ارتودنسی نیستند. برای نصب آنها آموزش ویژه لازم است و به طور قابل توجهی گران‌تر از بریس‌های استاندارد هستند. همچنین معمولاً کمی زمان بیشتری برای عادت کردن بیمار به آنها نیاز است و ممکن است درمان را کمی طولانی‌تر کنند. اما اگر می‌خواهید کمترین نوع دستگاه ثابت قابل مشاهده باشد – و اگر کاندیدای این گزینه درمانی هستید – بریس‌های لینگوال ممکن است دقیقاً همان چیزی باشند که به دنبال آن هستید.

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی پیشگیرانه (Interceptive Orthodontics)

این نوع درمان در سنین پایین‌تر (۶ تا ۱۰ سالگی) انجام می‌شود و به جلوگیری از مشکلات دندانی در آینده کمک می‌کند. در این مرحله، ممکن است از دستگاه‌های خاصی برای تنظیم رشد فک‌ها و دندان‌ها استفاده شود. ارتودنسی پیشگیرانه در حقیقت به معنای شناسایی و اصلاح مشکلات دندانی در مراحل اولیه رشد است. در این سنین، استخوان‌های فک هنوز در حال رشد هستند و درمان در این مرحله می‌تواند از بروز مشکلات پیچیده‌تر جلوگیری کند. به جای اینکه منتظر بمانیم تا مشکلات فکی یا دندانی شدیدتر شوند، این نوع درمان سعی دارد گام‌های اولیه را برای جلوگیری از مشکلات بزرگتر بردارد.

در سنین ۶ تا ۱۰ سالگی، استخوان‌های فک هنوز در حال رشد هستند، و این به دندان‌پزشک یا متخصص ارتودنسی این امکان را می‌دهد که با حداقل تهاجم تغییرات لازم را انجام دهد. در این سن، درمان سریع‌تر و آسان‌تر انجام می‌شود و اغلب نتیجه بهتری خواهد داشت. به‌علاوه، در صورتی که مشکل درمان نشود، ممکن است نیاز به درمان‌های پیچیده‌تر در سنین بالاتر وجود داشته باشد. ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی ترکیبی (Combined Orthodontics)

این روش معمولاً برای افرادی به کار می‌رود که مشکلات فکی بسیار جدی دارند که نمی‌توان تنها با ارتودنسی ثابت (بریس‌ها) آن‌ها را اصلاح کرد. در این موارد، دندان‌ها نیاز به حرکت دارند تا در جای درست قرار بگیرند، اما برای اصلاح مشکلات ساختاری فک‌ها (مثل ناهنجاری‌های فکی) ممکن است نیاز به جراحی باشد.

در واقع، درمان ارتودنسی ترکیبی از دو بخش تشکیل می‌شود:

  1. استفاده از بریس‌ها یا دستگاه‌های ارتودنسی برای جابجایی دندان‌ها و آماده‌سازی دندان‌ها برای جراحی.
  2. عمل جراحی فک برای اصلاح ناهنجاری‌های ساختاری فک‌ها که بریس‌ها قادر به اصلاح آن‌ها نیستند.

 

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

سن مناسب برای دریافت درمان ارتودنسی چه سنی است؟

در چه سنی باید درمان ارتودنسی انجام دهید؟ در اینجا آنچه باید در مورد بهترین زمان برای درمان ارتودنسی بدانید، آورده شده است.

درمان ارتودنسی می‌تواند هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان انجام شود، زیرا همه افراد می‌توانند از دندان‌های صاف بهره‌مند شوند. با این حال، برای کودکان، درمان ارتودنسی زودهنگام می‌تواند بسیار مفید باشد و  توصیه می‌شود که در سن ۷ سالگی مشاوره ارتودنسی داشته باشید. این امر به ارتودنتیست‌ها اجازه می‌دهد تا مشکلات دندانی را در اوایل رشد فک تشخیص داده و درمان کنند تا درمان کارآمد باشد.

 

انواع درمان ارتودنسی چیست؟
انواع درمان ارتودنسی چیست؟

جمع بندی

ارتودنسی یکی از شاخه‌های دندان‌پزشکی است که به اصلاح موقعیت دندان‌ها و فک‌ها برای بهبود عملکرد و زیبایی لبخند می‌پردازد. درمان ارتودنسی می‌تواند مشکلاتی مانند دندان‌های کج و فک‌های نامتوازن را اصلاح کند. انواع مختلف ارتودنسی شامل ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی متحرک وجود دارند که انتخاب مناسب بستگی به شرایط فرد دارد. همچنین، سوالاتی مثل قیمت ارتودنسی نامرئی و بهترین سن برای ارتودنسی برای بسیاری از افراد مهم است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه ارتودنسی و مدت زمان درمان، پیشنهاد می‌کنیم برای مشاوره با دکتر حمید گلشاهی، بهترین دکتر ارتودنسی کرج در کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک تماس بگیرید. تیم ما در کنار شماست تا بهترین روش درمانی را انتخاب کرده و به لبخند زیبا و سالم خود دست یابید. ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

سوالات متداول

آیا می‌توانم ارتودنسی را در بزرگسالی انجام دهم؟

ارتودنسی در بزرگسالی هم امکان‌پذیر است و بسیاری از بزرگسالان از این درمان برای اصلاح دندان‌های خود استفاده می‌کنند.

چه زمانی می‌توانم نتیجه نهایی ارتودنسی را ببینم؟

نتیجه نهایی معمولاً پس از اتمام درمان و برداشتن براکت‌ها قابل مشاهده است، اما تغییرات تدریجی از ماه‌های اول درمان آغاز می‌شود.

آیا ارتودنسی درد دارد؟

ممکن است در ابتدا کمی درد یا فشار احساس کنید، اما این احساس معمولاً پس از چند روز کاهش می‌یابد.

هزینه ارتودنسی نامرئی چقدر است؟

هزینه ارتودنسی نامرئی معمولاً بیشتر از روش‌های سنتی است، اما برای اطلاع دقیق‌تر باید با دکتر ارتودنسی مشاوره کنید.

درمان ارتودنسی چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان درمان معمولاً بین ۱۲ تا ۲۴ ماه است، اما بسته به نوع مشکل و روش درمان، این زمان ممکن است تغییر کند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ کامپوزیت یا ترمیم غیر همرنگ آمالگام؟

اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

در درمان ارتودنسی دندان، پس از اصلاح موقعیت دندان‌ها، استفاده از انواع نگه دارنده های ارتودنسی یا همان ریتينر ارتودنسی به منظور حفظ نتیجه و جلوگیری از تغییر موقعیت دندان‌ها اهمیت بالایی دارد. انواع مختلفی از نگهدارنده‌های ارتودنسی وجود دارند که بر اساس نیاز بیمار انتخاب می‌شوند. ریتينر هاولی، سیم پشت دندان بعد از ارتودنسی و پلاک بعد از ارتودنسی برخی از این نگهدارنده‌ها هستند. همچنین، نگهدارنده متحرک ارتودنسی نیز گزینه‌ای برای بیمارانی است که نیاز به تغییر موقعیت دندان‌ها در طول زمان دارند. قیمت ریتینر ارتودنسی بسته به نوع و شرایط بیمار متفاوت است، اما اهمیت انتخاب نگهدارنده با کیفیت

اطلاعات بیشتر

انواع ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی لینگوال ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین ، جدیدترین فناوری در زمینه ارتودنسی می ‎باشد . این نوع خاص از ارتودنسی ، مناسب افرادی است که نسبت به ظاهر دندان خود حساس بوده و تمایلی به وجود سیم بر روی دندان های خود به ویژه در هنگام لبخند زدن ندارند . در این فرایند ، دندان های کج و نامنظم با استفاده از فلز، سرامیک ، سیم یا هر نوع اجزای دیگری همانند سیم های معمولی اصلاح می ‎شوند . در صورتی که برای مدتی از ارتودنسی همرا با سیم مرئی استفاده کرده اید نیز می ‎توانید برای ادامه روند درمان

اطلاعات بیشتر