ارتودنسی-ثابت-سکشنال

ارتودنسی ثابت سکشنال

فهرست مطالب

در برخی مراجعین در طی دوره درمان بخشی از مراحل ارتودنسی ثابت با تکنیک سکشنال انجام می شود. پس از گذشت چندماه بقیه دندانها به دستگاه اضافه شده و رویه درمان همان طور پیش می رود. لازم به ذکر است که درمان ارتودنسی ثابت یک فک ، با انجام هر دو روش ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک امکان پذیر است، البته نظر نهایی پس از انجام معاینات توسط متخصص ارتودنسی اعلام می شود. هزینه ارتودنسی ثابت بسته به میزان نامنظمی دندان های مراجعین می تواند متفاوت باشد. دکتر حمید گلشاهی با بیش از سال ها سابقه درخشان در زمینه ارتودنسی ثابت کرج، بدون شک بهترین متخصص ارتودنسی کرج می باشند. در ادامه مقاله با ما همراه باشید می خواهیم اطلاعات جامعی درمورد ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی ثابت نامرئی کسب کنیم. در این مقاله بیشتر با ارتودنسی سکشنال (Fixed sectional orthodontics) و انوع و روش مراقبت از آن آشنا می شویم.

رزرو وقت :۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

ارتودنسی نامرئی

در طی سال های اخیر این روش طرفداران زیادی پیدا کرده است. حفظ زیبایی از نکات برجسته در روش ارتودنسی نامرئی می باشد.هنگام خنده و صحبت کردن این نوع روش برتری خود را نسبت به دیگر روش ها نشان می دهد. از بین روش های موجود ارتودنسی سرامیکی محبوبیت بیشتری دارد، تنها تفاوت ارتودنسی ثابت سرامیکی با ارتودنسی ثابت مربوط به براکت ها است. میزان شفافیت، رنگ و میزان سفید بودن براکت های سرامیکی به طور قابل توجهی روشن تر است.

 

ارتودنسی-نامرئی

 

ارتودنسی سرامیکی

انواع ناهنجاری فک و دندان ها با روش ارتودنسی ثابت سرامیکی درمان پذیر است. هزینه ارتودنسی سرامیکی از روش فلزی بیشتر می باشد. این روش نیاز به مراقبت بیشتری دارد چون براکت ها از استحکام کمتری برخوردار هستند و شکننده می باشند علاوه بر این به علت رنگ پذیری بالای این براکت ها باید از مصرف بالای قهوه و دخانیات پرهیز نمود.

انواع ارتودنسی دندان

براساس صلاح دید پزشک معالج یکی از روش های درمانی انتخاب می شود.

  • ارتودنسی ثابت
  • ارتودنسی متحرک
  • ارتودنسی ثابت سرامیکی
  • ارتودنسی دیمون
  • ارتودنسی لینگوال
  • ارتودنسی نامرئی

انوع ارتودنسی نامرئی

تنها تفاوت حائز اهمیت این روش‌ها، در نحوه قرارگیری در دهان و روش در آوردن آن‌ها است.

ارتودنسی سرامیکی

نوعی ارتودنسی ثابت بوده که در آن براکت های شفاف سرامیکی جایگزین براکت های فلزی شده اند. ویژگی مثبت این براکت ها مربوط به زیبایی آنهاست و نقطه ضعف این روش شکنندگی آن است. مقاومت و استحکام براکت های فلزی بسیار بیشتر می باشد.

ارتودنسی لینگوال

نوعی ارتودنسی ثابت بوده و براکت ها و سیم ها در پشت دندان ها جاگذاری شده اند.

براکت ها و سیم ها همگی پشت دندان ها چسبیده اند.

 

ارتودنسی-لینگوال

 

ارتودنسی با براکت‌های شفاف

نوعی ارتودنسی متحرک بوده و به آسانی از دهان خارج می شود.

مزایای ارتودنسی ثابت سکشنال

  • از این روش برای انجام هر نوع اصلاح دندانی که نیاز به قوس ایده‌آل داشته باشد استفاده می شود.
  • وضعیت بهداشت دهان و دندان ارتقا پیدا کرده و از عفونت های لثه ای پیشگیری می شود.
  • آسیب کمتری به مخاط دهان وارد می شود.
  • غذا خوردن برای بیمار آسان تر می شود.
  • دستگاه حجم کمتری را اشغال می کند.
  • بازدهی درمان سریع تر و با کیفیت بهتر انجام می شود.

طول درمان ارتودنسی

طول دوره درمان جهت برطرف کردن ناهنجاری های دندان ها بسته به نوع نامرتبی دندان ها متفاوت است و به طور میانگین 2سال به طول می انجامد. یکی از مواردی که در بازدهی هرچه سریع تر ارتودنسی بسیار تعیین کننده است میزان مشارکت بیمار با پزشک متخصص می باشد. توصیه اکید ما در این باره این است که به پزشک معالج خود اطمینان کامل داشته باشید و با عمل به توصیه های ایشان مسیر را برای خود هموار کرده و نیز طول درمان را هم کمتر کنید.

 مدت زمان درمان ارتودنسی از شخصی به شخص دیگر متغییر است و نیاز به مشاوره با متخصص ارتودنسی دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارتودنسی ثابت کرج و دریافت خدمات دندانپزشکی اسمایل آرک با ما همراه باشید.

برای دریافت وقت مشاوره با دکتر حمید گلشاهی با ما تماس بگیرید. رزرو وقت :۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

مراقبت های ضروری در طول درمان ارتودنسی

رعایت یک سری نکات برای گذراندن  هرچه راحت تر دوره ارتودنسی واجب می باشد. با این نکات بازدهی درمان بالا رفته و از بروز مشکلات احتمالی از جمله پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند. بهترین متخصص ارتودنسی کرج برای بهبود سریع تر شما این دستور عمل ها را ارائه می دهد.

  • به بهداشت دهان ودندان رسیدگی کنید، از نخ دندان استفاده کنید و بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید.
  • خوراکی های سفت و چسبنده سعی کنید نخورید.
  • سعی کنید مصرف سیگار و دخانیات را به حداقل برسانید.
  • به طور منظم روزی دو وعده دهان خود را با دهانشویه فلوراید شست و شو دهید و از خمیر دندان ممخصوص استفاده کنید.
  • بر اساس زمانبندی تعیین شده به طور منظم به ارتودنتیست خود مراجعه کنید
  • پس از اتمام طول درمان و خارج کردن براکت ها از ریتینر یا نگه دارنده استفاده شود. این وسیله باعث تثبیت دندان ها در موقعیت جدید خودشان می شود و باعث می شود دندان ها به فرم قبلی خود برنگردند. استفاده از این نگه دارنده برای جلوگیری از نامرتبی و کج شدن دندان ها ضروری است.

مراحل ارتودنسی ثابت

ارتودنسی برای اصلاح چیدمان دندان ها صرف نظر از جنبه زیبایی آن، برای برطرف کردن ناهنجاری های فک نیز کاربرد دارد.

شما می توانید با خاطری آسوده نزد بهترین متخصص ارتودنسی در کرج تمام مراحل را با رعایت پروتکل های بهداشتی طی کنید. اگر این مراحل توسط ارتودنتیست مجرب انجام شود بهترین نتیجه بدست خواهد آمد. مراحل ارتودنسی ثابت تقریبا برای مراجعین مختلف روند مشابهی دارد که در ادامه به توضیح آن می پردازیم.

 

 

مراحل-ارتودنسی-ثابت

 

ارزیابی مشکلات دندان و لثه

ضمن معاینه حضوری و تصویر برداری با اشعه ایکس موقعیت دقیق دندان ها مشخص شده و پزشک روند درمان را تعیین می کند. با رادیوگرافی اشعه ایکس چیدمان دقیق دندان ها بدست آمده همچنین وجود دندان های نهان هم مشخص می شود.

در این مرحله پزشک سلامت لثه ها را نیز بررسی می کند زیرا در صورت وجود بیماری لثه ابتدا باید آن را برطرف نمود.

مشاوره ارتودنتیست در این مرحله حائز اهمیت است، پزشک نظر قطعی خود درباره رویه درمان و طول درمان را می دهد.

انجام پروسه های درمانی پیش نیاز

قبل از شروع ارتودنسی هرگونه اختلال دهان دندان از جمله پوسیدگی،  جرم گرفتگی بیماری لثه و غیره… باید رفع شود و مراجعه کننده برای مرحله بعد که نصب ارتودنسی می باشد آماده شود.

چسب زدن به دندان ها

پس از جرم گیری و پولیش کردن دندان ها متخصص برای نصب براکت ها روی دندان ها چسب می زند.

نصب دستگاه ها

اگر ارتودنسی از نوع ثابت باشد متخصص تمام اجزای بریس را روی  دندان ها نصب می کند. در این مرحله باید در محل صحیح قرارگیری براکت ها روی دندان آنها را چسباند.ارتودنتیست بر روی هر دندان یک براکت می چسباند. بعد از نصب براکت ها سیم قرار می گیرد که برای ایجاد فشار به منظور مرتب کردن دندان ها می باشد.

قرار دادن کش های کوچک رنگارنگ هم جزو همین مرحله می باشد.

ویزیت منظم

برای تنظیم دستگاه و چک کردن مراحل درمان باید ماهی یکبار به مطب پزشک مراجعه شود. با هربار ویزیت کش های کوچک تعویض می شود و انتخاب نوع رنگ کش توسط هر شخص بسته به سلیقه انجام می شود. در هر جلسه ویزیت سیم های ضخیم تر یا نازک تر از سیم قبلی تعویض می شود.

اتمام دوره و برداشتن دستگاه

به طور متوسط پس از طی 18ماه تا چند سال طول درمان به اتمام می رسد. در این زمان ناهنجاری های فک و دندان ها باید به طور کامل برطرف شده باشد. اکنون دندان ها ظاهر مرتب به خود گرفتند و با ظاهر نامرتب قبلی بسیار متفاوت می باشد.

 با برداشتن براکت ها معمولا نیاز به جرمگیری یا بلیچینگ می باشد.

استفاده از ریتینر

آخرین مرحله از ارتودنسی استفاده از نگه دارنده در فک پایین و بالا است. ریتینر پشت دندان ها نصب شده و از بازگشت دندان ها به موقعیت قبلیشان جلوگیری می کند.

برای رزرو وقت ارتودنسی در کرجئ با کلینیک اسمایل آرک تماس بگیرید. رزرو وقت :۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر