عوارض-ارتودنسی-اشتباه

عوارض ارتودنسی اشتباه

فهرست مطالب

ارتودنسی دندان یکی از روش های درمانی برای اصلاح ساختار دندان ها می باشد. افراد بسیاری که درگیر مشکلاتی همچون ناهنجاری های فک و دندان هستند برای درمان به سراغ ارتودنسی دندان می روند. اما ممکن است برای شما سوال باشد که انجام ارتودنسی عوارضی هم دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که ارتودنسی دندان هیچگونه عوارضی ندارد؛ اما رعایت نکردن بهداشت در طول درمان و یا انجام ارتودنسی به گونه نادرست می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. در این مقاله سعی داریم عوارض ارتودنسی اشتباه را نیز بررسی کنیم. لازم است بدانید که عوارض ارتودنسی نکردن نیز می تواند سنگین تر و بیشتر باشد بنابراین بهتر است ترس از ارتودنسی و عوارض آن را کنار گذاشته و در بهترین سن برای ارتودنسی به پزشک مراجعه کنیم.

دکتر حمید گلشاهی یکی از بهترین متخصص ارتودنسی کرج عظیمیه می باشند که تمامی مدل های ارتودنسی نامرئی و ارتودنسی ثابت کرج را با بهترین مواد انجام می دهند. برای دریافت نوبت با ما تماس بگیرید. ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵

عوارض ارتودنسی دندان

افرادی که قصد انجام و شروع درمان ارتودنسی را دارند، نگران عوارض آن نیز می باشند. اما باید بگوییم که ارتودنسی دندان اگر به صورت اصولی و استاندارد انجام شود، هیچگونه عوارضی به دنبال نخواهد داشت. البته لازم است بگوییم رعایت بهداشت در این دوران بسیار ضروری بوده و اگر فرد برای رعایت بهداشت دهان و دندان خود زمانی نگذارد ممکن است باعث بروز مشکلات و عفونت های دهان و دندان شوند. در ادامه به بررسی برخی از این عوارض خواهیم پرداخت.

 

عوارض-ارتودنسی-دندان

 

برخی از عوارض ارتودنسی دندان

همانطور که گفته شد در صورت رعایت نکردن بهداشت توسط فرد و یا انجام ارتودنسی به گونه ای اشتباه ممکن است عوارضی وجود داشته باشد. پس پیشنهاد ما برای جلوگیری از این عوارض مراجعه به پزشک و متخصصی با تجربه و دانش کافی می باشد و علاوه بر آن رعایت و بهداشت در این دوران را ضروری می دانیم.

پوسیدگی دندان

معمولا پوسیدگی دندان در دوران ارتودنسی برای افرادی به وجود می آید، که روش ارتودنسی ثابت را نیز انتخاب نموده اند. در این روش براکت ها به صورت ثابت بر روی دندان ها قرار گرفته اند و تا پایان درمان از دهان خارج نمی شوند. به همین سبب ممکن است به دلیل باقی ماندن غذا بین براکت ها پوسیدگی دندان اتفاق بیوفتد.

بیماری های لثه

رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و وجود پوسیدگی دندان ها باعث بروز مشکلاتی برای لثه ها می گردد؛ بیماری هایی همچون پریودنتال و عفونت لثه.

ایجاد زخم و آفت

اگر در زمان نصب براکت ها و سیم های ارتودنسی پزشک دقت کافی نداشته باشد و به گونه ای نادرست نصب سیم ها براکت ها را انجام دهد. ممکن است به زبان و سایر قسمت های دهان شما آسیب برساند و سبب بروز زخم و آفت گردد.

نرسیدن به نتیجه دلخواه

همیشه در انتخاب پزشک دقت کنید و مطمعن شوید ایشان مهارت و دانش کافی را دارند؛ در غیر این صورت ممکن است شما با انجام ارتودنسی به آن نتیجه دلخواه خود نرسید.

آسیب به مینای دندان

در صورتی که پزشک به شما پیشنهاد استفاده از دهانشویه ارتودنسی را داده است؛ حتما از این محصول استفاده کنید. چرا که بی توجهی به این موضوع می تواند باعث تحت تاثیر قرار دادن مینای دندان و آسیب به آنها شود.

 

برخی-از-عوارض-ارتودنسی-دندان

 

بهترین سن برای ارتودنسی

پزشکان و متخصصین ارتودنسی بر این باورند که برای انجام ارتودنسی بهتر است در سن مناسب مراجعه و درمان انجام گیرد. اما بهترین سن برای انجام ارتودنسی چه سنی می باشد؟ بهترین سن برای انجام ارتودنسی 10 تا 14 سال بوده است، چراکه دندان ها و فک در حال رشد می باشند و در این زمان انجام ارتودنسی نتیجه بهتری خواهد داشت.

عوارض ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی روش درمانی مناسبی است که در هر سنی می توان آن را انجام داد. اما به دلیل رشد سریعتر در کودکان پزشکان توصیه می کنند این درمان در کودکی نیز انجام گردد. انجام ارتودنسی برای بزرگسالان امکان پذیر می باشد، اما ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. به طور مثال انجام ارتودنسی برای بزرگسالان ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد. چرا که قبل از شروع درمان ارتودنسی باید آسیب ها و پوسیدگی های دندان ها به طور کامل درمان و اصلاح شود. علاوه بر موضوع هزینه مشکلاتی مثل سردرد، کاهش اعتماد بنفس و احساس ناراحتی نیز برای بیماران وجود دارد. گاهی نیز ممکن است یک یا چند دندان نیز به طور دائمی حذف شوند، تا فضای مورد نیاز برای ارتودنسی فراهم شود.

عوارض ارتودنسی نکردن

همانطور که ممکن است انجام ارتودنسی عوارضی داشته باشد، ارتودنسی نکردن نیز می تواند باعث بروز مشکلاتی شود. گاهی نیز عوارض ارتودنسی نکردن بیشتر از عوارض ارتودنسی کردن می باشد. برخی از این عوارض عبارت اند از:

  • نامنظم بودن دندان ها و کاهش اعتماد بنفس
  • ناهنجاری های فک
  • اختلال در خوردن غذا
  • از دست دادن دندان ها
  • پوسیدگی دندان

 

عوارض-ارتودنسی-نکردن

 

کلام پایانی

ارتودنسی دندان یکی از بهترین درمان ها برای اصلاح طرح لبخند و از بین بردن نامنظمی ها و ناهنجاری های دهان و دندان می باشد. این درمان می تواند به افزایش اعتماد بنفس شما کمک بسیاری کند. البته باید بدانید که انجام نادرست این درمان و یا رعایت نکردن برخی موارد می تواند منجر به بروز عوارضی نیز گردد. قبل از اینکه به مطب دندان پزشک مراجعه کنید مطمعن شوید ایشان دارای مهارت و دانش کافی باشند تا بتوانند به بهترین نحو این درمان را انجام داده و شما را به آن نتیجه دلخواه خود برسانند.

کلینیک دکتر حمید گلشاهی در کرج یکی از برترین کلینیک های دندان پزشکی بوده که می تواند شما را در طی این درمان همراهی کند. این مجموعه با داشتن تجهیزات کامل و پیشرفته و همچنین بهترین متخصصین می تواند یک انتخاب عالی و مناسب باشد. ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵

عوارض ارتودنسی اشتباه چیست؟

پوسیدگی دندان، بیماری های لثه، ایجاد زخم و آفت، نرسیدن به نتیجه دلخواه و آسیب به مینای دندان برخی از عوارض ارتودنسی اشتباه می باشد.

بهترین سن برای ارتودنسی دندان چه سنی است؟

پزشکان و متخصصین ارتودنسی بر این باورند سن 10 تا 14 سال بهترین سن برای انجام ارتودنسی می باشد.

آیا در سن بالا (بزرگسالی) می توان ارتودنسی کرد؟

بله انجام ارتودنسی برای تمام سنین امکان پذیر می باشد، اما بهترین سن برای ارتودنسی 10 تا 14 سال می باشد.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر