معمولا اتفاقی که در زمان طول درمان ارتودنسی برای مراجعه کنندگان پیش می آید، لق شدن دندان در این حین میباشد که دلیلش، فشارهای براکت ها و سیم های ارتودنسی است. از نظر فنی، دندانها ممکن است با براکتها احساس لق شدن داشته باشند اما روند درمان باعث می شود که آنها به آرامی اما مطمئنا جابجا شوند. ببینید، دندان های درمان شده به رباط پریودنتال فک شما چسبیده می مانند. با این حال، بریسها همچنان کشیده و فشرده میشوند تا فضاهای جدید و وسیعتری برای هر یک ایجاد کنند. پس لق شدن دندان در ارتودنسی یک اتفاق معمول میباشد و جای نگرانی نخواهد داشت.
کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک با در دست داشتن علم و تکنولوژی جدید ارتودنسی و با حضور دندانپزشکان متخصص و حاذق توانسته است به این نگرانی های شما خاتمه دهد. شما میتوانید جهت دریافت مشاوره تخصصی ارتودنسی با بهترین متخصص ارتودنسی در کرج دکتر حمید گلشاهی برای گرفتن نوبت مشاوره برای خدمات دندانپزشکی با شماره های زیر تماس حاصل نمایید ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷ – ۰۹۳۵۴۳۰۳۶۹۶
ارتودنسی برای صاف و تراز کردن دندان ها به کار می رود و چنانچه در این حین دندانی شل و لق شد جای نگرانی نیست . این یک احساس سست شدن میباشد و خطری را در پی نخواهد داشت و این احساس لقی در دندان ها پیش بینی میشود.در ادامه بیشتر راجع به لق شدن دندان ها و عوامل آن صحبت خواهیم کرد.
ارتودنسی چیست؟
ارتودنسی روشی برای مرتب سازی ومنظم نمودن دندان های به هم ریخته و روی هم آمده می باشد که با استفاده از سیم های مخصوص و براکتهای ارتودنسی با فشار، این دندان ها جای جدید و منظمی را در لثه و فک پیدا می کنند که در نهایت بیمار پس از پایان دوره ارتودنسی دندان هایی بسیار مرتب، مکالمه ای بسیار راحت و بدون مشکل بلع و لبخندی بسیار زیبا خواهد داشت .
علل لق شدن دندان ها در ارتودنسی
چند عامل وجود دارد که بعد از ارتودنسی باعث لق شدن دندان ها می شود. عواملی مانند :
حرکت دندان ها، فشارهای ناشی از دستگاه های ارتودنسی، بافت های ناشی از دستگاه های ارتودنسی، بافت های نرم اطراف دندان، استخوان فک و … که در ادامه بیشتر راجع به هر یک توضیح خواهیم داد.
حرکت دندان ها: اصل روند اجرای ارتودنسی بر جابه جایی دندان ها و نظم آنها می باشد. پس ارتودنسی به طور مستقیم روی حرکت دندان ها اثر می گذارد و این حرکت به طور موقت باعث شل شدن دندان ها می شود. پس این یک امر طبیعی ست چون دندان ها باید از درون استخوان فک حرکت کرده و در موقعیت جدید خود ثابت شوند.
فشارهای ناشی از دستگاه های ارتودنسی : فشارهایی که سیم ها، براکت ها، یا سایر تجهیزات ارتودنسی بر روی دندان ها می آورند تا آنها را در جهت درست خود هدایت و ثابت کنند باعث احساس لق شدگی موقت دندان ها می شود.
بافت های نرم اطراف دندان : با تغییر موقعیت دندان ها، بافت های نرم اطراف لثه و لیگمان های پریودنتال باید خود را با تغییرات دندان ها سازگار کنند که همین فرآیند باعث می شود که شخص احساس لق شدگی در دندان هایش پیدا کند.
استخوان فک: استخوان فک باید در زمان حرکت دندان ها سازگار شود تا بتواند فضای جدیدی را برای مکان جدید دندان ها باز کند که این فرآیند خود باعث احساس لق شدگی دندان ها می شود.
پیامدهای لق شدن دندان در ارتودنسی
در بسیاری از مواقع لق شدن دندان ها در ارتودنسی بسیار موقتی و گذراست و بعد از این که دندان ها به جای اصلی و درست خود منتقل شدند این مشکل بر طرف می شود اما گاهی نیز پیش می آید که این مشکل ماندگار می شود که در طولانی مدت رفع نمی شود. آن زمان است که باید لثه ها مورد بررسی قرار بگیرد و چنانچه التهاب و مشکلات لثه ای وجو دارد حل شود. پایه ضعیف دندان ها در لثه ها باعث لق شدگی و درمان در طولانی مدت را با خود به همراه خواهد داشت.
پیشگیری از لق شدن دندان در ارتودنسی
- مراجعه به ارتودنتیست: اگر احساس می کنید که زمان زیادی از لق بودن دندان هایتان بعد از ارتودنسی شما گذشته است و همچنان دندان شما لق است، باید به ارتودنتیست خود مراجعه نمایید تا علل این لق ماندگی و شلی دندان بررسی شود .
- رعایت بهداشت دهان و دندان: که در طول درمان ارتودنسی بسیار مهم است که بهداشت دهان و دندان شما حفظ شود. مسواک زدن، جرمگیری منظم می تواند از عفونت های لثه خودداری کند.
- استفاده از فضا نگهدارنده ها: بعد از پایان درمان ارتودنسی، استفاده از فضا نگهدارنده ها برای حفظ موقعیت جدید دندادن ها بسیار ضروری است تا دندان ها به یک ثبات نسبی برسند و مجددا لق نشوند.
- پرهیز از فشار اضافی روی دندان ها: از جویدن غذاهای سخت یا کشیدن دندان ها با فشار پرهیز کنید تا از لق شدگی دندان جلوگیری به عمل آید.
جمع بندی:
پدیده لق شدن دندان در ارتودنسی یک اتفاق بسیار طبیعی ست که در فرآیند حرکت دندان ها به موقعیت جدید خود اتفاق می افتد. رعایت بهداشت دهان و دندان، ویزیت منظم ارتودنتیست و رعایت توصیه های حرفه ای می تواند از لق شدن دندان ها و یا آسیب های ناشی از لق شدگی جلوگیری به عمل آورد. بعد از یک دوره از گذشت زمان، دندان ها به ثبات خواهند رسید و مسئله لق شدگی دندان ها حل خواهد شد. کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک با روش های نوین ارتودنسی، ارتودنسی شفاف، ارتودنسی ثابت، ارتودنسی لینگوال کرج ، عظیمیه و جهانشهر خدمات ارائه می دهند جهت هماهنگی و رزرو مشاوره ارتودنسی می توانید به سایت اسمایل آرک مراجعه و یا با شماره های زیر تماس حاصل نمایید. ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷ – ۰۹۳۵۴۳۰۳۶۹۶
سوالات متداول:
آیا لق شدن دندان ها خطرناک است؟
در اغلب موارد لق شدن دندان ها خطرناک نیست. این فقط نشانه ای از حرکت دندان ها میباشد.
چقدر طول میکشد تا دندان ها محکم شوند؟
زمان لازم برای تثبیت دندان ها بستگی به نوع درمان و وضعیت دندان ها دارد اما معمولا پس از پایان درمان ارتودنسی و برداشتن دستگاه ها، دندان ها در چند ماه اول به تدریج محکم می شوند.
در هنگام لق شدن دندان ها ،چه زمانی باید به ارتودنسی مراجعه کرد ؟
اگر دندان ها بیش از حد معمول لق شده باشند یا با درد و خونریزی همراه شوند باید به ارتودنسی مراجعه کرد.