ارتودنسی-پیشگیری

ارتودنسی پیشگیری

فهرست مطالب

زمانی که یک مشکل زودتر تشخیص داده می شود درمان آن سریع تر و کم هزینه تر نیز خواهد شد. ارتودنسی پیشگیری معمولا برای کودکان انجام می شود و شاما اقداماتی برای جلوگیری از پیشرفت ناهنجاری های دهان و دندان است. ارتودنسی کودکان پیشگیری معمولا در سنین 0 تا 10 سالگی انجام می شود.

دکتر حمید گلشاهی بهترین متخصص ارتودنسی کرج می باشند که درمان ارتودنسی پیشگیری را برای کودکان انجام می دهند. برای دریافت مشاوره ارتودنسی ثابت کرج و انواع روش های پیشگیری ارتودنسی با ما تماس بگیرید. ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵

 

ارتودنسی-پیشگیری-چیست

 

ارتودنسی پیشگیری چیست

ارتودنسی پیشگیری ابزارهای دندانی هستند که برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بعدی طراحی شده اند. هم عوامل ژنتیکی و هم عوامل محیطی وجود دارد که روی اینکه آیا کودک دچار مشکلات ارتودنسی شده یا خواهد شد، تاثیر می گذارد. هدف یک متخصص ارتودنسی شناسایی مشکلاتی است که در حال توسعه هستند و راهی برای متوقف کردن آنها در حالی که هنوز نسبتا آسان است ابداع کند.

در زمان تشخیص دندان های کودکی که در مرحله رشد و نمو قرار دارد، متخصصان ارتودنسی می توانند وضعیت دهانی را که کم و بیش در فرد ایجاد می شود، پیش بینی کنند. بنابراین، هر گونه ناهنجاری شناسایی شده در این مرحله را می توان به موقع پیش بینی و حل کرد تا از وقوع آن جلوگیری شود.

هدف اصلی ارتودنسی پیشگیرانه این است که روی مشکلات ظاهری ظاهر شود، مثلاً ببینیم دندان هایی وجود دارند که به صورت انحرافی در حال رشد هستند. در این نوع ارتودنسی از روش های سایش دندان و وسایل متحرک (برای برداشتن و قرار دادن) استفاده می شود که رشد صحیح دهانی بیمار را تسهیل می کند.

ارتودنسی کودکان پیشگیری

ارتودنسی پیشگیرانه عمدتاً کودکان سنین پایین بین 6 تا 10 سال را هدف قرار می دهد که برای اصلاح عادات مضر مانند مکیدن انگشت یا مکیدن پستانک که می تواند منجر به بروز مشکلات مال اکلوژن زودرس شود، در نظر گرفته شده است. یا دندان های خاصی که به صورت انحرافی در حال رویش هستند و در رویش صحیح بقیه دندان ها اختلال ایجاد می کنند.

اگر این نوع مال اکلوژن حل نشود، ترومای اکلوزالی است که تأثیر منفی جدی بر سطح دهانی بیمار دارد. برای جلوگیری از این واقعیت، متخصصان ارتودنسی یک سری درمان جایگزین با درصد موفقیت بالا برای حل این ناهنجاری ها دارند.

انواع ابزار ارتودنسی پیشگیری

برای جلوگیری از گسترش مشکل دندان در کودکان از ابزار و روش های مختلفی استفاده می شود که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم:

 

انواع-ابزار-ارتودنسی-پیشگیری

 

پلاک متحرک

از پلاک های متحرک برای رفع ناهنجاری های خفیف و رشد صحیح فک استفاده می شود. از این ابزار برای رفع کجی خفیف دندان و تنگی فک استفاده می شود و به راحتی توسط بیمار قابل برداشتن است.

فضا نگهدار

از این فضا نگهدار ها برای حفظ فضای مناسب بین دندان‌ های شیری و دائمی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. اگر دندان شیری زودتر از موعد بیفتد، فضای لازم برای رویش دندان دائمی ممکن است کاهش یابد و باعث ایجاد ناهنجاری شود. فضا نگهدارها از بروز این مشکل جلوگیری می‌ کنند.

گسترش‌ دهنده‌ فک

ابزار گسترش دهنده فک همانطور که از نام آن مشخص است برای گسترش عرض فک استفاده می‌ شوند و معمولاً در کودکانی که فک‌ باریک دارند کار گذاشته می شود. گسترش‌ دهنده ‌ها با ایجاد فشار ملایم بر روی فک‌ها باعث افزایش فضای موجود برای دندان‌ ها و رشد صحیح آن ها می ‌شوند.

بریس‌ های پیشگیری

در برخی موارد که نیاز به اصلاحات دقیق ‌تری وجود دارد، بریس‌ های ثابت به‌عنوان ابزار های پیشگیری به ‌کار می‌ روند. این بریس‌ ها به دندان‌ ها فشار ملایم وارد می‌کنند تا به تدریج آنها را به موقعیت صحیح هدایت کنند.

راه های پیشگیری از ارتودنسی

یک سری عادت وجود دارد که کودکان ممکن است آن را انجام داده و این باعث ایجاد ناهنجاری های دندان شود. اگر از این رفتار ها جلوگیری شود می تواند بهترین راه برای پیشگیری از ارتودنسی باشد.

پستانک و مکیدن شست

مهم است که مکیدن شست و استفاده از پستانک در سنین پایین بسیار مهم است. هنگامی که کودک شست خود را می مکد، دندان های پایینی را به عقب و دندان های بالایی را به جلو می راند. پس از مدت زمان طولانی، دندان ها حرکت کرده و نامرتب می شوند. این عادت همچنین می تواند منجر به اوربیت شود.

استفاده طولانی مدت از شیشه شیر

نوک بطری‌ ها مانند پستانک باعث ناهماهنگی و مشکلات اوربیت می‌شوند، به علاوه خطر ایجاد حفره را افزایش می‌دهند.

 

راه-های-پیشگیری-از-ارتودنسی

 

روی شکم خوابیدن

خوابیدن رو به شکم باعث فشار به فک می شود و در نهایت باعث جابجایی و نامرتبی دندان ها می شود. این برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان صدق می کند.

تکیه دادن به کف دست

همانند خوابیدن رو به پایین، تکیه دادن فک به دست می تواند در مدت زمان طولانی باعث جابجایی فک شما شود. به نحوه نشستن خود توجه داشته باشید و سعی کنید این عادت را زود تغییر دهید.

بهداشت ضعیف دندان

می دانید که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دو بار در روز کلید جلوگیری از پوسیدگی و بیماری لثه است، التهاب لثه، سایر بیماری های لثه که در نتیجه بهداشت دهان و دندان ایجاد می شوند، می توانند روی رشد دندان ها تأثیر بگذارند. شما همچنین در معرض خطر از دست دادن دندان هستید که می تواند ساختار فک شما را تغییر دهد و نیاز به بریس را افزایش دهد.

کلام آخر

ارتودنسی دندان یکی از بهترین روش های برای درمان برهم ریختیگی دندان ها می باشد. گذاشتن صحیح ارتودنسی و دریافت مشاوره صحیح برای نگهداری از آن ها هم نتیجه را بهتر می کند و هم درمان سریع تر انجام می شود. دکتر حمید گلشاهی یکی از بهترین متخصص ارتودنسی در کرج عظیمیه می باشد که می تواند درمان ارتودنسی پیشگیری را برای کدوکان انجام دهد. برای دریافت نوبت تماس بگیرید. ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵

چگونه می توان از ارتودنسی کودکان پیشگیری کرد؟

با رعایت یک سری رفتار ها مانند خودداری از مکیدن انگشت و پستانک، نخوابیدن روی صورت و ... می توان از ارتودنسی پیشگیری کرد.

ارتودنسی پیشگیری برای کودکان چیست؟

در زمان مشاهده اولین نشانه های ناهنجاری دندان از یکسری ابزار برای پیشگیری استفاده می کنند که به آن ارتودنسی پیشگیری می گویند.

متخصص ارتودنسی برای پیشگیری کودکان کجاست؟

دکتر حمید گلشاهی یکی از بهترین متخصصان ارتودنسی در کرج می باشند که کار پیشگیری برای کودکان نیز انجام می دهند.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر