روش های بستن فضای بین دندان ها

فهرست مطالب

شکاف بین دندان‌ها که هم در بزرگسالان و هم در کودکان دیده می‌شود، می‌تواند اثرات مضری بر اعتماد به نفس و همچنین سلامت دهان و دندان شما داشته باشد. دیاستما یک شکاف یا فضای بین دو دندان است. ممکن است بین هر دو دندان شکاف وجود داشته باشد، اما این شکاف به ویژه بین دندان‌های جلویی بالایی شایع است.

این موضوع اغلب یک مشکل زیبایی برای بسیاری از بیماران است، درمان‌ها و روش‌های خاصی برای کمتر کردن فضا یا بستن کامل فاصله وجود دارد.

یکی از عواملی که در زیبایی لبخند تاثیر بدی می گذارد فاصله بین دندان ها می باشد این فاصله هم در بزرگسالان و هم در کودکان می باشد ولی در کودکان می توان گفت به دلیل افتادن و رشد دوباره دندان ها امکان دارد که در بار دوم این فاصله وجود نداشته باشد ولی در بزرگسالان در صورتی که فاصله بین دندان ها زیاد و قابل مشاهده باشد برای زیبایی می توان به کلینیک دندانپزشکی کرج مراجعه و آن را درمان کرد حال در این مقاله روش های بستن فضای بین دندان ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

دکتر حمید گلشاهی بهترین متخصص دندانپزشکی در کرج و مناطق اطراف از جمله عظیمیه، گوهردشت، جهانشهر و … است که شما می توانید برای انجام تمامی موارد درمانی و زیبایی به کلینیک اسمایل آرک مراجعه نمایید و یا برای دریافت نوبت و مشاوره با ما تماس بگیرید.026325297350263252119709354303696

روش های بستن فضای بین دندان ها
روش های بستن فضای بین دندان ها

روش های بستن فضای بین دندان ها

1- ارتودنسی: ارتودنسی یکی از بهترین و مطمئن ترین روش ها برای بستن فضای بین دندان ها می باشد.

بعضی افراد تصور می کنند که با پرکردن و یا باندینگ می توانند فضای بین دندان های خود را پر کنند ولی بهتر است بدانید در صورتی فاصله بین دندان ها بیش از 2 میلی متر باشد پرکردن و باندینگ نه تنها باعث پر کردن فضا نمی شود بلکه باعث می شود دندان ها بیش از حد پهن شوند و همین امر سبب می شود دندان ها ظاهر زیبایی نداشته باشند.

2- بریج دندانی: یک دیگر از روش ها استفاده از بریج و یا پروتز دندان می باشد که این حالت یک روش نمادین و ظاهری دارد در واقع در این روش یک پوشش بر قسمت فاصله ها می گذارند که این روکش هیچ پایه ای ندارد.

3- ایمپلنت: یکی از روش های دیگر برای بستن فضای بین دندان ها ایمپلنت و یا کاشت دندان می باشد این روش بیشتر برای افرادی مناسب می باشد که دندان خود را از دست داده و جای خالی این دندان باعث ایجاد فضای بین دندان ها می شود که این فضای خالی را می توان با استفاده از ایمپلنت پر کرد.

4- پلاک نگهدارنده یا ریتینر: این روش برای افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که در گذشته یک بار فاصله بین دندان های خود را درمان کرده اند.

 

روش های بستن فضای بین دندان ها
روش های بستن فضای بین دندان ها

دلایل ایجاد فاصله بین دندان‌ها

  • یک “اتصال جنینی” زیاد که به این معنی است که بافتی که لثه را به لب بالایی متصل‌ می‌کند در موقعیت بالاتری نسبت به حالت عادی قرار دارد. این باعث‌ می‌شود دو دندان جلویی به آرامی از یکدیگر دور شوند.
  • اگر فک بزرگ باشد در حالی که اندازه دندان نسبتاً کوچک باشد، دندان‌ها از هم دورتر بیرون می‌آیند که ظاهر شکاف‌هایی را ایجاد می‌کند.
  • هنگامی که دو طرف دو دندان مجاور پوسیدگی دارند، ممکن است بین دو دندان فاصله ایجاد شود.
  • اگر بیمار دائماً از تورم یا ملتهب لثه یا عفونت لثه رنج‌ می‌برد،‌ می‌تواند بین دندان‌ها فاصله ایجاد کند.
  • در کودکان، در مواردی که کودک به مکیدن انگشت یا سایر عادات دهانی مضر عادت کرده باشد، دندان‌ها حرکت نامطلوبی دارند.
  • برخی از بیماران ممکن است دندان خود را بکشند، که باعث‌ می‌شود دندان‌‌های دیگر به آن فضای خالی منتقل شوند. در نتیجه ممکن است بین دندان‌‌های جلویی به دلیل فضای اضافی شکاف ایجاد شود.
  • اگر دائماً از خلال دندان استفاده‌ می‌کنید یا از روش مناسب برای نخ دندان استفاده نمی کنید، شکاف هایی بین دندان‌ها ظاهر‌ می‌شود.

 

عواقب فضای خالی بین دندان‌ها

هنگامی که فاصله بین دندان‌ها ایجاد‌ می‌شود، اولین چیزی که متوجه‌ می‌شوید این است که لبخند شما مانند گذشته زیبا نیست. این روی ظاهر کلی شما تأثیر‌ می‌گذارد که‌ می‌تواند اعتماد به نفس را کاهش دهد.

علاوه بر این، خوردن غذا‌ می‌تواند ناراحت کننده باشد زیرا هر چیزی که‌ می‌خورید در شکاف بین دندان‌‌های شما گیر‌ می‌کند. به همین دلیل، باکتری‌ها و پلاک‌‌های بیشتری که یک رسوب سفید نرم است ‌ می‌توانند در یک دوره زمانی در فضاها جمع شوند. در نتیجه، این افزایش تجمع زباله و باکتری‌ می‌تواند باعث تورم لثه یا عفونت لثه شود.

عدم جایگزینی دندان از دست رفته عواقب جدی تری دارد. نه تنها دندان‌‌های موجود در جلو و عقب دندان از دست رفته، بلکه دندان در فک مقابل نیز شروع به حرکت‌ می‌کنند. این در نهایت کل هماهنگی دهان شما را به هم‌ می‌زند و باعث مشکلات TMJ‌ می‌شود.

(TMJ مفصلی است که استخوان فک شما را به جمجمه متصل‌ می‌کند. این مفصل نقش مهمی در مکانیسم جویدن دارد.)

 

روش های بستن فضای بین دندان ها
روش های بستن فضای بین دندان ها

 

شما می‌توانید برای دریافت وقت مشاوره و کسب اطلاعات بیش‌تر در رابطه با فضای خالی بین دندان‌ها و را حل‌های درمان آن مانند ارتودنسی و … با کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک در تماس باشید.

 

سوالات متداول

چه روش هایی برای بستن فضای بین دندان‌ها وجود دارد؟

بریس (درمان ارتودنسی)، اتصال مستقیم (رزین کامپوزیت)، ونیرهای کامپوزیت، روکش‌های چینی

چه چیزی باعث ایجاد فضای خالی بین دندان‌ها می‌شود؟

علت اصلی دیاستما (فضای خالی بین دندانها) تفاوت بین اندازه فک و اندازه دندان می‌باشد. فاصله نامناسب به این دلیل اتفاق می‌افتد که اندازه دندان‌ها معمولی هست اما فک بیش از اندازه بزرگ باشد.

آیا فضای بین دندان‌ها به طور طبیعی بسته می‌شود؟

هنگامی که کودکان در حال رشد هستند، اندازه فک آنها افزایش می‌یابد، بنابراین با بیرون آمدن دندان‌های جدید، شکاف‌ها ظاهر می‌شوند، فضا‌های کوچک ممکن است به طور طبیعی بسته شوند . به خاطر داشته باشید که اغلبب این موضوع اتفاق نمی افتد. برخی از شکاف‌ها ممکن است به طور طبیعی بسته نشوند، بنابراین نیاز به درمان ارتودنسی و سایر درمان‌ها می‌باشد.

5/5 - (2 امتیاز)

4 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز
      کرج ، عظیمیه، میدان مهران، بلوار شریعتی، جنب بیمارستان تخت جمشید، ساختمان پزشکان کورش طبقه ۸ واحد ۸۰۴ (کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک)

    1. سلام دوست عزیز
      شما می‌توانید برای دریافت وقت مشاوره با شماره های ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷ – ۰۹۳۵۴۳۰۳۶۹۶ تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر