استریلیزاسیون

فهرست مطالب

ضد عفونی و استریلیزاسیون در دندانپزشکی

مانند هر روش پزشکی دیگر، دندانپزشکی به منظور جلوگیری از عفونت نیاز به رعایت دقیق دستورالعمل‌های ضدعفونی دارد. فرآیند تمیز نگه داشتن ابزار و دفع منابع احتمالی عفونت به عنوان استریلیزاسیون دندان شناخته می‌شود . همه دندانپزشکان و دستیاران به عنوان بخشی از آموزش حرفه ای خود، آموزش‌های مربوط به استریلیزاسیون و پیشگیری از عفونت را می‌بینند. کلینیک‌هایی که روش‌های کنترل عفونت و استریلیزاسیون را رعایت می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری و عفونت را در بیماران محدود می‌کند.

 

استریلیزاسیون
استریلیزاسیون

 

بر اساس مرکز کنترل بیماری، ابزارهای دندانپزشکی بسته به خطر انتقال عفونت در بین بیماران و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی دندان به سه دسته طبقه بندی شده اند :

ابزار بحرانی – این ابزارها شامل تمام ابزارهایی است که به بافت نرم دهان و استخوان نفوذ می‌کنند یا در معرض جریان خون قرار می‌گیرند. این ابزارها باید از طریق گرما، و یا استریل شیمیایی استریل شوند، پس از هر بار استفاده، ابزارهای حیاتی مورد استفاده در دندانپزشکی شامل فورسپس دندان، چاقوی جراحی، اسکنه استخوانی و فرزهای جراحی است.

ابزارهای نیمه بحرانی – این ابزارها به بافت‌های دهان نفوذ نمی کنند. با این حال، آنها با غشای مخاطی دهان یا پوست سالم در تماس هستند. چنین ابزارهایی شامل آینه‌های دندانپزشکی، کندانسورهای آمالگام و تری‌های قالب گیری هستند. CDC توصیه می‌کند که این ابزار باید پس از هر بار استفاده استریل شوند.

ابزارهای غیر بحرانی – این ابزار فقط با پوست سالم یا غشای مخاطی تماس دارند. چنین ابزارهایی شامل سرهای اشعه ایکس و پالس اکسی متر هستند. این ابزارها خطر عفونت متقاطع پایینی دارند. بنابراین، آنها را می‌توان با یک ضد عفونی کننده متوسط ​​یا سطح پایین تمیز کرد.

 

استریل کردن یا ضدعفونی کردن وسایل دندانی تنها در صورتی موثر است که به درستی انجام شود. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید توسط متخصصان دندانپزشکی که درگیر استریل کردن ابزارهای دندانی هستند در نظر داشته باشند:

 

یک منطقه جداگانه برای شستشوی ابزار تعیین کنید – همانطور که قبلاً گفته شد، ابزارهای دندانی آلوده باید قبل از استریل کردن از خون و مواد زائد تمیز شوند. سازمان ایمنی، آسپسیس و پیشگیری (OSAP) توصیه می‌کند که هر مطب دندانپزشکی باید مکانی جداگانه ایجاد کند که برای تمیز کردن ابزارهای دندانی آلوده در نظر گرفته شود. برای جلوگیری از خشک شدن خون و زباله، باید دقت کرد که ابزار بلافاصله پس از استفاده در آب یا مواد شوینده غوطه ور شود. متخصص دندانپزشکی باید هنگام شستن وسایل از دستکش‌های سنگین استفاده کند تا از آسیب تصادفی و عفونت متقاطع جلوگیری شود. برای تمیز کردن بهتر می‌توان از دستگاه‌های اولتراسونیک نیز استفاده کرد.

 

بسته بندی و ذخیره سازی ابزار – ابزارهایی که قرار است در یک روش خاص مورد استفاده قرار گیرند، قبل از استریل شدن در بسته بندی‌های مخصوص قرار می‌گیرند. به این ترتیب، پس از استریل شدن ابزار، حداقل احتمال آلودگی در هنگام نگهداری و حمل و نقل وجود دارد. از طرف دیگر، کاست‌های استریلیزاسیون نیز می‌توانند برای استریل کردن مجموعه‌ای از ابزارهایی که در طول یک عمل دندانپزشکی خاص مورد نیاز هستند، استفاده شوند. این کاست‌ها امکان چیدمان آسان‌‌تر ابزارهای دندانی را فراهم می‌کند و احتمال آسیب دیدگی و آسیب را در حین تمیز کردن، بسته بندی و نگهداری کاهش می‌دهد.

 

استریلیزاسیون
استریلیزاسیون

چرا استریلیزاسیون در دندانپزشکی مهم است؟

هنگامی که تیم دندانپزشکان ما معاینه یا سایر روش‌ها را بر روی بیماران انجام می‌دهند، ابزار و تجهیزات ما اغلب با بزاق بیماران تماس می‌گیرند. برخی از روش‌های دندانپزشکی باعث خونریزی می‌شود که ابزارهای دندانی ما را در معرض خون قرار می‌دهد.

 

میکروارگانیسم‌های موجود در خون یا بزاق بیمار می‌توانند ناقل باکتری‌ها و بیماری هایی مانند هپاتیت، استاف، تبخال، سل و استرپتوکوک باشند. این باکتری‌ها و بیماری‌ها می‌توانند روی ابزارهای استریل نشده یا ضعیف باقی بمانند تا از یک بیمار به بیمار دیگر منتقل شوند. باکتری‌ها و بیماری‌ها نیز می‌توانند از بیماران به کارکنانی که ابزارهای استریل نشده یا ضعیف را استفاده می‌کنند، منتقل شوند. در واقع، برخی از ویروس ها، باکتری‌ها و بیماری‌ها می‌توانند ساعت‌ها یا روزها روی سطوح باقی بمانند. لمس یک سطح در معرض خطر، بیماران و کارکنان را در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار می‌دهد.

 

عفونت‌های ناشی از روش‌های نادرست استریل‌سازی می‌توانند باعث بیماری شوند که می‌تواند جدی باشد یا منجر به عوارض شود، به‌ویژه اگر شرایطی از قبل وجود داشته باشد. نقض در فرآیندهای استریل کردن و تمیز کردن تجهیزات می‌تواند به باکتری‌ها اجازه دهد که روی سطح ابزار باقی بمانند. عقیم سازی نامناسب همچنین می‌تواند باعث انتقال HIV، هپاتیت B و C و سایر بیماری‌های عفونی شود. این عفونت‌ها و بیماری‌ها می‌توانند باعث بیماری شدید شوند و نیاز به مراقبت‌های پزشکی بیشتری دارند.

استریلیزاسیون به تیم دندانپزشکان ما کمک می‌کند تا از گسترش بیماری‌های عفونی جلوگیری کنند.

استریلیزاسیون
استریلیزاسیون

در اسمایل آرک – کلینیک دندانپزشکی در کرج – برای هر بیمار یک ست کامل استریل استفاده می شود. پروسه استریلیزاسیون در بالاترین سطح استاندارد با دقت و وسواس خاصی توسط مدرن ترین تکنولوژی و دستگاه های روز صورت میگیرد. شما می‌توانید برای دریافت وقت مشاوره با کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک در تماس باشید.

 

سوالات متداول

بهترین روش استریلیزاسیون در دندانپزشکی چیست؟

بخار اتوکلاو رایج ترین نوع استریل کننده حرارتی مورد استفاده در مطب‌های دندانپزشکی هستند. دو نوع فرآیند از بخار تحت فشار استفاده می‌کنند. تفاوت بین این دو روشی است که در آن دستگاه هوا را از محفظه استریلیزاسیون تخلیه می‌کند و سپس بخار را وارد می‌کند.

فرآیند استریل کردن چیست؟

عقیم سازی فرآیندی را توصیف می‌کند که تمام اشکال حیات میکروبی را از بین می‌برد و در مراکز بهداشتی درمانی با روش‌های فیزیکی یا شیمیایی انجام می‌شود.

به این مطلب امتیاز دهید

4 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز
      کرج ، عظیمیه، میدان مهران، بلوار شریعتی، جنب بیمارستان تخت جمشید، ساختمان پزشکان کورش طبقه ۸ واحد ۸۰۴ (کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک)

    1. سلام دوست عزیز
      شما می‌توانید برای دریافت وقت مشاوره با شماره های ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷ – ۰۹۳۵۴۳۰۳۶۹۶ تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر