دلیل استفاده نکردن از سیگار بعد از کامپوزیت

فهرست مطالب

پرسلن دندانپزشکی در برابر لکه ها مقاوم وغیرقابل نفوذ است، بنابراین سیگار کشیدن روی روکش های شما تاثیری نخواهد داشت. اما وقتی سیگار می کشید دود آن مستقیماً روی دندان ها قرار می گیرد. سپس دوده هایی با رنگ تیره به مینای دندان می چسبد و باعث لکه دار شدن آن می شود. علاوه بر این، نیکوتین بی رنگ هنگام قرار گرفتن در معرض هوا زرد می شود. بنابراین، این ماده می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها شود. ما در این مقاله قصد داریم دلیل استفاده نکردن از سیگار بعد از کامپوزیت را برای شما شرح دهیم.

زرد شدن کامپوزیت

دود سیگار حاوی رنگ دانه های قهوه ای موجود در برگه تنباکو است. این رنگدانه های قهوه ای می توانند مسئول زرد‌شدن کامپوزیت ونیر ها باشند. شراب قرمز نیز رنگدانه هایی دارد که به آن آنتوسیانین می‌گویند. این مواد نیز که در پوست خارجی انگور وجود دارد می‌تواند موجب زرد شدن کامپوزیت شود. به علاوه نتایج تحقیقات نشان داده است که الکل موجود در شراب قرمز و نیکوتین موجود در سیگار، به ماتریس پلاستیکی کامپوزیت آسیب می‌زند و در نتیجه بافت آن را نسبت به زرد شدن نفوذ پذیر تر می کند.

تحلیل لثه

از طرف دیگر سیگار کشیدن جریان خون بدن را محدود می کند. زمانیکه مقدار اکسیژن موجود در خون کاهش پیدا کند؛ لثه های شما مانند سایر بافت های بدن با عدم اکسیژن رسانی صحیح، شروع به تحلیل رفتن می‌کنند. با تحلیل رفتن لثه، کامپوزیت ها بیرون می زنند و ظاهر نامناسبی پیدا می کنند. معمولا افراد سیگاری مجبور می‌شوند چندین بار در سال کامپوزیت ونیر های خود را ترمیم کنند.

پوسیدگی دندان

پوسیدگی سریعتر دندان ها در اثر سیگار کشیدن افزایش پیدا میکند. چون دود سیگار موجب می شود پلاک های بیشتری اطراف دندان ها تجمع یافته و مکان مناسبی برای رشد باکتری فراهم آورند. در صورتی که دندان های زیر کامپوزیت دچار پوسیدگی شوند؛ حتماً باید آنها را ترمیم کرده و سپس مجدداً کامپوزیت نمایید. اگر عفونت گسترش پیدا کند و دندان شما نیاز به عصب کشی داشته باشد باید به جای کامپوزیت از تاج دندان استفاده کنید و هزینه های بیشتری را متحمل شوید.

سرطان دهان

یکی از بزرگترین آسیب های سیگار کشیدن یا استفاده از محصولات حاوی تنباکو، افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان است که تمام بافت های موجود در دهان و دندان مانند زبان، چانه، لثه ها، دندان ها و سایر بافت های داخل دهان را تحت تاثیر قرار می دهد و اگر سریعا تشخیص داده نشود می‌تواند مرگبار باشد. سیگار کشیدن فقط به عوارضی مانند زرد شدن کامپوزیت دندان ختم نمی شود بلکه می تواند احتمال ابتلا به سرطان دهان و دندان را افزایش دهد. به همین علت تمام دندانپزشکان پیش از انجام هر نوع عمل جراحی یا نصب ونیر به افراد سیگاری توصیه می‌کنند که کشیدن سیگار یا مصرف تنباکو را ترک کنند.

عفونت لثه

سیگار کشیدن می تواند مشکلات جدی برای کامپوزیت‌دندان ایجاد کند. این مشکلات با ترک سیگار فقط طی چند روز اول بعد از نصب کامپوزیت و حتی با رعایت بهداشت دهان و دندان نیز متوقف نخواهد شد. از جمله مشکلات بسیار جدی که افراد سیگاری بعد از نصب کامپوزیت دندان و مواجهه می‌شوند؛ بیماری های لثه است. مطالعات نشان داده است که افراد سیگاری ۴ برابر افراد معمولی به بیماری لثه دچار می شوند. چون در این بیماران، پلاک در اطراف دندان جایی که دندان به لثه چسبیده تجمع می یابد و بعد از نصب کامپوزیت ونیر، باکتری ها اطراف آن تجمع پیدا می کنند و رشد خواهند یافت. با رشد باکتری ها اطرف کامپوزیت دندان، باندینگ با مینای دندان از بین رفته و در نتیجه کامپوزیت از روی دندان خواهد افتاد.

3.9/5 - (54 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر