مراحل ارتودنسی

فهرست مطالب

دندان‌ها و فک‌هایی که به‌درستی در یک راستا قرار گرفته‌اند، اجزای سازنده یک لبخند سالم، زیبا و سلامت دهان و دندان هستند. از درمان درد گرفته تا بهبود توانایی شما در جویدن و گاز گرفتن، درمان ارتودنسی به پیشگیری از اقدامات جدی دندانپزشکی در مراحل بعدی زندگی کمک میکند. مشکلاتی مانند بیماری لثه، پوسیدگی دندان و شکستن دندان‌ها همگی با روش‌های ارتودنسی قابل پیشگیری هستند.

مراحل درمان ارتودنسی

فرآیند ارتودنسی مجموعه ای از حرکات دندانی است که برای بهبود زیبایی، عملکرد و جویدن دندان های شما انجام می شود. تا رسیدن به لبخند دلخواه خود به چند مرحله تقسیم می شود. مراحل درمان ارتودنسی چیست و براکت ها چقدر طول می کشد تا عمل کنند؟ در مجموع، ارتودنسی دارای هفت مرحله است: فاز یک که در آن بررسی انجام می شود و شش مرحله دیگر ارتودنسی فعال .

مرحله اول: بررسی

این مرحله از درمان ارتودنسی دارای چند بخش است.

ارزیابی مورد: متخصص ارتودنسی کلینیک اسمایل آرک دکتر حمید گلشاهی با مشاهده جهات مختلف مانند بایت، فک، خط وسط، عکس برداری با اشعه ایکس از کناره های جمجمه و پانوراما مشکلات دهانی را که ممکن است بیمار داشته باشد مشخص می کند. این اشعه ایکس پانورامیک به ارتودنتیست اجازه می دهد تا عفونت ها را بررسی کند، وضعیت ریشه ها را ببیند، به دنبال عدم وجود دندان های آسیاب باشد و سایر جنبه های دندان را ارزیابی کند.

مرحله دوم : عکس خارج و داخل دندان 

عکس‌های خارج دهانی و داخل دهانی: تصاویر به متخصص ارتودنسی اجازه می‌دهد تا تقارن صورت و ناهنجاری‌های دندانی را از جمله موارد دیگر تجزیه و تحلیل کند. این تصاویر همچنین به بیمار کمک می کند تا مقایسه ای بین زیبایی دندان قبل و بعد از درمان به دست آورد.

 

مراحل ارتودنسی
مراحل ارتودنسی

مرحله سوم: تراز کردن کردن دندان ها 

هدف از این مرحله اصلاح ناهمخوانی های عمودی و شلوغی دندان است که دکتر بررسی می کند. به همین ترتیب در این مرحله نیز اقداماتی با هدف اصلاح کراس بایت دندانی و کشیدن دندان هایی که رویش نیافته اند در صورت نیاز فرد انجام می شود.

مرحله چهارم : اصلاح بایت و رابطه مولار

در این مرحله اکلوژن (بایت) اصلاح می شود و دندان ها در جهت قدامی خلفی و عمودی شروع به قرار گرفتن در موقعیت درست خود می کنند. در برخی موارد، متخصصین ارتودنسی از نیروهای خارجی مانند کش یا باندهای لاستیکی برای اصلاح بایت استفاده می کنند.

مرحله پنجم : فضاهای بسته

در این مرحله، ارتودنتیست ها بر روی بستن تمام شکاف ها و فضاهای بین دندان ها زمانی که همه چیز در یک راستا قرار گرفت تمرکز می کنند.

مرحله ششم : به پایان رساندن

در این مرحله، ارتودنتیست تنظیمات کوچکی را برای بهبود وضعیت دندان انجام می دهد. این تنظیمات عبارتند از:

ریشه ها را مطابقت و بررسی می کنند که همه موازی باشند

موقعیت‌های دندانی فردی را تطبیق می دهند (اصلاحات کوچک یا چرخش‌هایی که ممکن است باقی بمانند)

ناهماهنگی های احتمالی خط وسط را درست می کنند تا بالا و پایین با هم مطابقت داشته باشند

 

مراحل ارتودنسی
مراحل ارتودنسی

مرحله هفتم :برداشتن سیم های ارتودنسی

هنگامی که متخصص ارتودنسی تشخیص داد که دندان ها صحیح و مرتب شدند، دستگاه از دهان بیمار خارج می کند و بیمار به مرحله احتباس می رود. در این مرحله، دندان ها در یک راستا قرار می گیرند، هیچ فاصله ای بین آنها وجود ندارد، بایت صحیح است و زیبایی دندان های مرتب را تجربه میکنید.

مرحله نگهداری

در حین بررسی این سوال که ” بریس ها چقدر طول می کشد تا کار کنند “، توجه داشته باشید که این مرحله بسیار مهمی است زیرا به لطف این مرحله، ما نتایج به دست آمده را حفظ خواهیم کرد. دندان ها «حافظه» دارند و اگر بیمار کار ارتودنتیست را حفظ نکند، تمایل دارند به موقعیت قبلی خود برگردند. برای اینکه این اتفاق نیفتد، ارتودنتیست علاوه بر روکش های شفاف (آتل) در قوس های بالا و پایین نگهدارنده قرار می دهد که فرد باید تا زمانی که ارتودنتیست لازم بداند از آنها استفاده کند.

اگر سؤالی در مورد مراحل ارتودنسی خود دارید،می توانید با متخصص ارتودنسی ما در کلینیک اسمایل آرک تماس بگیرید.

سوالات متداول

چه روش‌هایی ارتودنسی در نظر گرفته میشوند؟

روش‌های ارتودنسی دندان‌های شما را تراز میکند، بایت شما را بهبود میبخشد و برای این کار از یک دستگاه ثابت یا متحرک استفاده میکند. این روش‌ها میتوانند بسیار گسترده باشند و چندین سال طول بکشند، اما تاثیر طولانی مدت و مادام العمر بدون شک ارزش آن را دارد. پس از درمان ارتودنسی، کارهای روزمره مانند جویدن، گاز گرفتن، صحبت کردن، نخ دندان کشیدن و مراقبت از دندان‌ها آسان تر خواهد شد.

روش‌های متداول ارتودنسی چیست؟

انواع مختلفی از روش‌های ارتودنسی وجود دارد. متخصص ارتودنسی دندان‌های شما را معاینه میکند و از سر و دهان شما رادیوگرافی میگیرد تا نیازهای شما را مشخص کند. سپس او برنامه درمانی شما را بر اساس این نتایج خواهد ساخت.

آیا همه میتواند درمان ارتودنسی را انجام دهد؟

درمان ارتودنسی فقط برای نوجوانان نیست. در هر سنی میتوان دندان‌ها را حرکت داد. در واقع، بزرگسالان بیشتری برای بهبود ظاهر و سلامت لبخند خود به درمان ارتودنسی میپردازند. دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی شما میتواند تشخیص دهد که آیا درمان ارتودنسی برای شما مناسب است یا خیر.

 

به این مطلب امتیاز دهید

6 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز
      هزینه درمان بستگی به نیاز بیمار و مدت درمان دارد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیش‌تر در رابطه با هزینه ارتودنسی با کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک در تماس باشید.

    1. سلام دوست عزیز
      میانگین زمان درمان می‌ تواند بین ۱۲ تا ۱۸ ماه باشد.

    1. سلام دوست عزیز
      برای این موارد بهتر است به کلینیک مراجعه نمایید تا متخصصان ما پس از معاینه مناسب ترین روش درمان را برای شما در نظر بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر