ارتودنسی و پوسیدگی دندان

ارتودنسی و پوسیدگی دندان

فهرست مطالب

پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی

سلامت دهان و دندان برای همه ما مهم است، و مراجعه به دندان پزشک برای اطلاع از وضعیت سلامت دندان هایمان امری ضروری و مهم است. نامنظم بودن دندان ها و رابطه غیر طبیعی بین فکی یکی از مشکلاتی است که افراد زیادی از آن رنج میبرند؛ اما این مشکل درمان دارد. ممکن است شما با ارتودنسی دندان آشنا باشید و راجب آن بدانید. این همان درمان موثر برای مشکل نامنظم بودن دندان ها و رابطه غیر طبیعی فکی است.

گاهی افرادی که برای درمان مشکل ناهنجاری فک و دندان از ارتودنسی استفاده می کنند؛ بامشکلات و چالش هایی روبرو می شوند مانند پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی که این اصلا خوشایند نیست. اما اصلا جای نگرانی نیست اگر دچار پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی شدید راه درمانی برای آن وجود دارد و درصورتی که دندان های خود را ارتودنسی کرده اید و نگران این مشکل هستید ما راه های جلوگیری از این مشکل را در اختیار شما قرار می دهیم تا از این مشکل جلوگیری کنید.

یکی از دلایلی که ممکن است باعث پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی شود اتصال سیم ها و براکت ها به دندان است؛ ممکن است وجود این سیم ها و براکت ها باعث شود نتوانیم به خوبی دندان ها را تمیز کنیم و ماندن تیک های غذا بین دندان ها باعث پوسیدگی آنها شود. در حالت عادی نیز رعایت بهداشت دهان و دندان از واجبات برای هر فرد است چرا که داشتن دندان های سالم باعث می شود شما لبخند زیباتری داشته باشید. اما در هنگام درمان ارتودنسی رعایت بهداشت دهان و دندان چند برابر واجب تر می شود.

 

ارتودنسی و پوسیدگی دندان
ارتودنسی و پوسیدگی دندان

قبل از شروع درمان ارتودنسی پزشکان به طور کامل دندان های شمارا بررسی می کنند و در صورت وجود پوسیدگی یا مشکلات دیگر قبل از آغاز کار ارتودنسی به درمان دندان های پوسیده می پردازند. زمانی که از سلامت کامل دندان های شما مطمئن شدند کار ارتودنسی را آغاز می کنند. باید توجه داشته باشید که در طول درمان باید تمامی دستورات پزشک خود را رعایت کنید تا با مشکلاتی مثل پوسیدگی دندان روبرو نشوید. برای استفاده از خدمات دندانپزشکی شامل ارتودنسی دندان کرج می توانید با این شماره تماس بگیرید: 02632521897. دکتر حمید گلشاهی بهترین متخصص ارتودنسی در کرج ، عظیمیه، گوهردشت، جهانشهر، مهرشهر، گلشهر هستند .کلینیک اسمایل آرک با بهترین قیمت ارتودنسی در  منطقه خدمات ارائه می دهد.

عوارض ارتودنسی

در این بخش به برخی از عوارض بعد از ارتودنسی اشاره کرده ایم که ممکن است در بعضی موارد پیش بیاید و قابل پیشگیری هستند.

  • بیماری های لثه
  • ایجاد آفت یا زخم در لثه و لپ
  • پوسیدگی دندان
  • آلرژی
  • اثر بد روی مینای دندان

پیشگیری از پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی

  • استفاده درست از مسواک

تمام افراد باید از مسواک حداقل روزی دوبار استفاده کنند. افرادی که تحت درمان ارتودنسی قرار دارند نیز باید برای سلامت دهان و دندان خود از مسواک استفاده کنند؛ اما باید روش صحیح مسواک زدن را از پزشک خود جویا شوند و به درستی این کار را انجام دهند. علاوه بر آن باید از مسواک های بین دندانی استفاده کنند؛ این مسواک ها با توجه به وجود بریس های ارتودنسی کمک می کند تا هیچ چیزی بین دندان ها نماند که باعث پوسیدگی شود.

  • استفاده از نخ دندان

استفاده از نخ دندان به اندازه مسواک زدن می تواند مفید باشد. گاهی وقت ها مسواک زدن برای از بین بردن باقی مانده غذا و پلاک ها کافی نیست و استفاده از نخ دندان باعث می شود نگرانی شما نسبت به وجود باقی مانده غذا ها از بین برود. برخی افراد به خاطره زمان بر بودن این روش از آن استفاده نمی کنند؛ که باید بگوییم این روش با اینکه کمی زمان بر است اما می تواند از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کند.

  • استفاده از دهانشویه

دهانشویه نیز یکی دیگر از روش هایی است که میتوانید برای جلوگیری از پوسیدگی دندان از آن استفاده کنید. دهانشویه با از بین بردن باکتری های مضر در دهان از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند. اما قبل از تهیه دهانشویه حتما با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین گزینه را به شما معرفی کند. برخی بر این باورند که استفاده از دهانشویه می تواند به براکت های ارتودنسی آسیب بزند اما باید بگوییم این کاملا اشتباه است. استفاده از دهانشویه نه تنها آسیبی وارد نمی کند بلکه مانع پوسیدگی دندان حین ارتودنسی هم می شود.

  • تهیه برنامه غذایی مناسب

بهتر است در دورانی که تحت درمان ارتودنسی هستید یک برنامه غذایی مناسب داشته باشید و برخی غذا ها و نوشیدنی هارا مصرف نکنید. بطور مثال استفاده از غذاهای چسبنده و شیرین باعث می شود این مواد به دندان های شما بچسبند یا میان بریس ها گیر کنند و اگر موفق به پاک کردن کامل آنها نشوید ممکن است باعث پوسیدگی شود. حتی استفاده از نوشیدنی هایی مثل نوشابه که قند زیادی دارند موجب می شود باکتری ها راحت تر بتوانند رشد کنند و باعث پوسیدگی دندان ها شوند.

 

ارتودنسی و پوسیدگی دندان
ارتودنسی و پوسیدگی دندان

درمان پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی

برای پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی درمان وجود دارد و اگر این مشکل برای شما پیش آمد جای نگرانی وجود ندارد. شما می توانید با مراجعه به پزشک خود آن را درمان کنید. در بیشتر مواقع پزشکی که کارهای ارتودنسی را برای شما انجام داده است؛ پوسیدگی را نیز درمان می کند و در صورت نبودن شرایط شما را به یک متخصص ارجاع می دهد.

نتیجه

همان طور که گفته شد احتمال پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی وجود دارد. اما با رعایت مواردی همچون مسواک زدن حداقل روزی دوبار، استفاده از دهانشویه و نخ دندان و همینطور داشتن یک رژیم غذایی سالم می توانید از بروز این مشکل جلو گیری کنید. اما اگر هم دندان های شما در حین ارتودنسی دچار پوسیدگی شد جای نگرانی نیست چرا که با مراجعه به متخصص ها می توان پوسیدگی را درمان کرد. اما هیچگاه درمان پوسیدگی را به بعد از تمام شدن دوران درمان ارتودنسی موکول نکنید زیرا ممکن است شرایط دندان ها بدتر شود.

سوالات متداول

یکی از دلایلی که باعث پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی می شود چیست؟

یکی از دلایلی که ممکن است باعث پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی شود اتصال سیم ها و براکت ها به دندان است؛ ممکن است وجود این سیم ها و براکت ها باعث شود نتوانیم به خوبی دندان ها را تمیز کنیم و ماندن تیک های غذا بین دندان ها باعث پوسیدگی آنها شود.

راه های جلوگیری از پوسیدگی دندان در حین ارتودنسی کدامند؟

با رعایت مواردی همچون مسواک زدن حداقل روزی دوبار، استفاده از دهانشویه و نخ دندان و همینطور داشتن یک رژیم غذایی سالم می توانید از بروز این مشکل جلو گیری کنید. البته حتما باید به دستورات پزشک خود توجه کنید و هرگز آنها را پست گوش نیندازید تا دچار این مشکل نشوید.

آیا در دوران ارتودنسی رژیم غذایی لازم است؟

استفاده از غذاهای چسبنده و شیرین باعث می شود این مواد به دندان های شما بچسبند یا میان بریس ها گیر کنند و اگر موفق به پاک کردن کامل آنها نشوید همچنین استفاده از نوشیدنی هایی مثل نوشابه که قند زیادی دارند ممکن است باعث پوسیدگی شود.

به این مطلب امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر