پیشگیری از پوسیدگی دندان ها

فهرست مطالب

حفره‌های موجود در دندان نواحی آسیب دیده دائمی در سطح سخت دندان شما هستند که به منافذ یا سوراخ‌های کوچک تبدیل می‌شوند. پوسیدگی دندان در اثر ترکیبی از عوامل از جمله باکتری‌های موجود در دهان، خوردن تنقلات مکرر، نوشیدنی‌های مضر، شیرینی جات و تمیز نکردن خوب دندان‌ها ایجاد می‌شود.

پوسیدگی دندان یکی از رایج ترین مشکلات سلامتی در جهان است. این مشکل به ویژه در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان مسن شایع هستند. اما هر کسی که دندان دارد ممکن است دندانش دچار پوسیدگی شده باشد.

اگر حفره‌ها درمان نشوند، بزرگ‌تر می‌شوند و لایه‌های عمیق‌تری از دندان‌های شما را تحت تأثیر قرار می‌دهند. آنها می‌توانند منجر به دندان درد شدید، عفونت و از دست دادن دندان شوند. مراجعه منظم به دندانپزشک و عادت‌های خوب مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بهترین محافظت شما در برابر پوسیده شدن دندان است.

جلوگیری از پوسیدگی دندان:

پیشگیری از پوسیدگی دندان ها در مراحل اولیه پوسیدگی قابل درمان است، اما در مراحل پیشرفته ممکن است این پوسیدگی به از دست رفتن دندان منجر شود. بنابراین، مهمترین اصل برای درمان پوسیدگی دندان، شناسایی هر چه سریع تر مشکل است، زمانی که دندان هنوز قابل احیا باشد.

در مراحل اولیه پوسیدگی دندان، استفاده از فلوراید روی ناحیه آسیب دیده ممکن است برای درمان این پوسیدگی کافی باشد. در مراحل پیشرفته‌تر، هنگامی که حفره‌ها ایجاد شده‌اند، پوسیدگی برداشته می‌شود و دندان با یک پرکننده پر و یا با یک روکش بسته می شود. مواردی که اعصاب داخلی دندان ها در معرض دید قرار می گیرند و باعث درد شدید می شوند، درمان ریشه توصیه می گردد. دندانی که بیش از حد آسیب دیده ممکن است جراحی یا بطور کلی برداشته شود و با دندان دیگری جایگزین شود.

پیشگیری از پوسیدگی دندان ها
پیشگیری از پوسیدگی دندان ها

درمان پوسیدگی دندان شامل موارد زیر است:

فلوراید در مراحل اولیه پوسیدگی دندان

این راه یکی از موثرترین راه های پیشگیری و جلوگیری از گسترش پوسیدگی دندان است. فلوراید به طور طبیعی در چای و در برخی غذاها وجود دارد و اغلب به مواد تشکیل دهنده خمیردندان ها افزوده می‌شود. خمیردندان های حاوی فلوراید یکی از بهترین منابع فلوراید هستند. فلوراید می تواند به تقویت مینای دندان و محافظت از آن در برابر فرسایش اسیدی که منجر به پوسیدگی می شود کمک کند. علاوه بر این، فلوراید از تشکیل پلاک و تولید اسیدهای باکتریایی جلوگیری می کند. در مراحل اولیه پوسیدگی دندان، فلوراید می تواند مینای آسیب دیده را نیز ترمیم کند. فلوراید ممکن است به شکل ژل، وارنیش یا خمیر فلوراید روی دندان آسیب دیده اعمال شود.

پرکردن حفره ها

پرکردن به عنوان جایگزینی برای مینای طبیعی دندان عمل می کند. پرکردگی با استفاده از سیمان دندان بر روی دندان مهر و موم می شود.

روکش دندان مصنوعی

یکی دیگر از روش‌های درمان دندان‌های دارای حفره، نصب تاج دندان مصنوعی روی آن‌ها است. در این روش قسمت پوسیده دندان سوراخ می شود و تاجی به شکل دندان اصلی روی دندان باقی مانده قرار می گیرد. این روکش ممکن است از سرامیک، طلا یا شیشه ساخته شده باشد و با سیمان دندان به دندان چسبانده شود.

پیشگیری از پوسیدگی دندان ها
پیشگیری از پوسیدگی دندان

درمان ریشه

این یکی از آخرین روش ها برای نجات دندان پوسیده است. درمان ریشه زمانی نشان داده می‌شود که پالپ داخلی دندان که حاوی اعصاب و رگ‌های خونی می‌باشد، تحت تأثیر قرار گرفته و در مواجهه با غذا یا نوشیدنی سرد یا گرم باعث درد شدید شود. در درمان ریشه، پالپ برداشته شده و با پالپ مصنوعی به نام گوتاپرکا جایگزین می شود.

برداشتن دندان

دندان های آسیب دیده و پوسیده شدید ممکن است نیاز به کشیدن داشته باشند، به ویژه برای جلوگیری از عوارضی مانند گسترش پوسیدگی به دندان های دیگر. دندان برداشته شده ممکن است با یک پروتز مصنوعی جزئی، پل دندانی یا ایمپلنت دندان جایگزین شود تا ظاهر زیبایی حفظ شود.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان یکی از شایع ترین شرایطی است که کودکان و بزرگسالان را در سرتاسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد، اما همچنین یکی از آسان ترین موارد قابل پیشگیری است.

برخی از اقدامات پیشگیرانه برای پوسیدگی دندان عبارتند از:

پیشگیری از پوسیدگی دندان ها
پیشگیری از پوسیدگی دندان ها

رعایت بهداشت دهان و دندان

دندان ها را باید دو بار در روز (یک بار صبح و یک بار قبل از خواب) با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. مسواک زدن باید حداقل 30 دقیقه پس از خوردن غذا انجام شود، به خصوص اگر غذای سرو شده سرشار از قند و کربوهیدرات باشد. مسواک زدن باید کامل باشد و تمام سطوح دندان را بپوشاند. شستشوی دهان پس از مسواک زدن ممنوع است زیرا فلوراید خمیر را با خود ا بین میبرد. مسواک باید به طور منظم (هر دو تا سه ماه یکبار) تعویض شود.

نخ دندان

نخ دندان کشیدن به حذف پلاک و ذرات غذایی که بین دندان‌ها گیر می‌کند و همینطور مناطقی که مسواک نمی‌تواند به آن‌ها برسد، کمک می‌کند. استفاده از نخ دندان حداقل یک بار در روز توصیه می شود.

دهانشویه

دهانشویه های دندان، به ویژه آنهایی که حاوی فلوراید هستند نیز می توانند از پوسیدگی دندان جلوگیری کنند. با این حال، بلافاصله پس از استفاده از دهانشویه، دهان نباید شسته شود تا فلوراید روی دندان ها حفظ شود.

رژیم غذایی و سبک زندگی

مصرف بیش از حد غذاهای شیرین، نوشابه های گازدار و شکلات ها می تواند پوسیدگی دندان را تسریع کند. سیگار کشیدن نیز به روند پوسیدگی دندان کمک میکند. تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی همراه با بهداشت دهان و دندان می تواند از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کند.

معاینات منظم دندانپزشکی

بزرگسالان باید حداقل هر دو سال یک بار چکاپ دندانپزشکی داشته باشند. افراد زیر 18 سال نیاز به معاینه سالانه دارند در حالی که کودکان کوچکتر هر 4 تا 6 ماه یکبار از معاینه بهره می برند.

پیشگیری از پوسیدگی دندان ها
پیشگیری از پوسیدگی دندان

برای درمان پوسیدگی دندان خود به کجا مراجعه کنیم؟

داشتن دندان های سالم و زیبا آرزوی هر انسانی است. همانطور که شما برای سلامتی فیزیکی و روحی خودتان تلاش میکنید، باید به فکر دندان های خود نیز باشید و برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها تلاش کنید. همچنین داشتن دندان های سالم و مرتب به شما اعتماد به نفس ویژه میدهد.

اگر به سلامتی خودتان اهمیت میدهید و فکر میکنید که دندان پوسیده ای دارید که باید درمان شود، کافی است تا با مرکز دندانپزشکی اسمایل آرک تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را با توجه به سن و شرایط تان شما را راهنمایی کرده و سپس جهت ویزیت اولیه و طی کردن مراحل درمان به شما وقت مراجعه بدهند.

اگر به این نوع مقالات علاقه مند هستید، شما میتوانید به وب‌سایت ما مراجعه کرده و مطالب مفیدی را مطالعه کنید.

 

سوالات متداول

علت پوسیدگی دندان چیست؟

رژیم غذایی نامناسب، یعنی رژیم غذایی سرشار از قند و نشاسته، یکی از دلایل اصلی پوسیدگی دندان است، عادات بهداشتی ضعیف دندان، به تعویق انداختن مراجعه به دندانپزشک

چه غذاهایی باعث پوسیدگی دندان می‌شوند؟

غذاها و نوشیدنی‌های شیرین یکی از عوامل اصلی پوسیدگی دندان هستند. اسید زمانی تولید می‌شود که باکتری‌های موجود در دهان قند را تجزیه کنند. اسید سطح دندان را که اولین مرحله پوسیدگی دندان است، حل می‌کند.

چه مواد مغذی از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند؟

کلسیم و فسفات موجود در شیر، پنیر و سایر محصولات لبنی به بازگرداندن مواد معدنی دندان‌های شما کمک می‌کند. این مواد همچنین به بازسازی مینای دندان کمک می‌کنند.

به این مطلب امتیاز دهید

6 پاسخ

    1. سلام دوست عزیز
      شما می‌توانید برای دریافت وقت مشاوره با شماره های ۰۲۶۳۲۵۲۹۷۳۵ – ۰۲۶۳۲۵۲۱۸۹۷ – ۰۹۳۵۴۳۰۳۶۹۶ تماس حاصل فرمایید.

    1. سلام دوست عزیز
      بله – در کلینیک اسمایل آرک تمام خدمات مربوط به ارتودنسی انجام می‌شود برای کسب اطلاعات بیش‌تر صفحه ارتودنسی را مطالعه نمایید.

    1. بله – در کلینیک اسمایل آرک تمام خدمات مربوط به ترمیم دندان انجام می‌شود برای کسب اطلاعات بیش‌تر بخش خدمات ترمیمی را مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر