ارتودنسی دندان خرگوشی

ارتودنسی دندان خرگوشی

فهرست مطالب

ارتودنسی دندان خرگوشی با اینکه دندان ها بخش کوچکی از اجزای صورت ما را تشکیل می دهند، اما در ظاهر ما تاثیر بسزایی میگذارند. پس ما باید از دندان هایمان به خوبی مراقبت کنیم تا بتوانیم لبخند گیرا و جذابی داشته باشیم.

ارتودنسی دندان، از روش های رایج و قدیمی است که  برای درمان بهم ریختگی ظاهر دندان استفاده میشود. به طور کلی، دندان پزشکان از دو مدل ارتودنسی ثابت و متحرک استفاده میکنند که نوع آن را دکتر بنا به شرایط دندان های شما تشخیص میدهد.

دندان خرگوشی نیز یکی از مشکلات دندانی است که نیاز به ارتودنسی دارد و امروزه کودکان و بزرگسالان زیادی درگیر این مشکل هستند. ارتودنسی دندان خرگوشی  برای کودکان بسیار موثر تر از بزرگسالان میباشد. پس تا دیر نشده اقدام به اصلاح دندان هایتان کنید.

دندان خرگوشی، دندانی است که حالت نامرتبی دارد و به وضوح از پشت لب قابل مشاهده است. این نامرتبی در هرکس متفاوت است. برای برخی بسیار و برخی کم. شدید ترین حالت آن حالتی است که، دندان ها بر روی لب پایینی قرار میگیرد. پس ارتودنسی دندان ، موثر ترین روش برای درمان این مدل دندان ها است. در ادامه همراه باشید تا به طور کل درباره ارتودنسی دندان خرگوشی ها به شما اطلاعاتی دهیم تا بتوانید تصمیم درستی درباره دندان هایتان داشته باشید.

 

ارتودنسی دندان خرگوشی
ارتودنسی دندان خرگوشی

دندان خرگوشی چیست؟

به طور کلی، دندان ها، فرم و حالت های مختلفی دارند که بر اثر عواملی، در زمان رشد تغییر شکل می دهند یکی از این شکل ها، دندان های خرگوشی است که تاثیر زیادی در ظاهر شما میگذارد.

به دندان هایی که، شکل نامناسب و به هم خورده ای دارند و حالت فک را غیر طبیعی نشان میدهد، دندان خرگوشی می گویند. در این حالت، دو دندان جلویی مانند دندان های خرگوش از دهان بیرون زده و بزرگ میباشد. علاوه بر آن؛ حالت نا میزانی با دندان های پایینی فک به وجود می آورد که برای فرد مشکل به وجود می آید.

اگر شما نیز به فکر درمان این مدل دندان هستید، باید بدانید که درجه دندان های خرگوشی برای هر یک متفاوت است و باید توسط دکتر ویزیت شده و درجه را تشخیص داد. البته، اگر درجه آن کم باشد، یعنی به قدری بزرگ نباشد، درمان آن راحت بوده و در کمترین زمان درمان میشود. چه بسا که عده ای از این مدل دندان خوششان می آیند و به فکر درمان نیستند.

اما اگر، درجه آن زیاد باشد، حتما به پزشک برای درمان این مشکل مراجعه کنید، تا لبخند زیبایی داشته باشید! خوشبختانه،در این عصر،  با پیشرفت دنیای پزشکی، به راحتی میتوانید بهترین راه حل را برای درمان دندان هایتان پیدا کنید.

ارتودنسی دندان جلو آمده یا خرگوشی

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، دو نوع ارتودنسی وجود دارد:

ارتودنسی ثابت دندان خرگوشی

در این مدل ارتودنسی، دکتر، دندان ها را با استفاده از کش و سیم های مخصوص تحت فشار میگذارد تا دندان ها بر اثر فشار به جای خود برگردند و همچنین فک را بزرگ کند. علاوه بر آن، این روش بسیار حساس است و باید توسط افراد خبره و متخصص ارتودنسی انجام شود. گاها ممکن است ارتودنسی تک فک نیز صورت گیرد.

ارتودنسی متحرک دندان خرگوشی

در این روش، پس از مراحل اولیه، بیمار میتواند بدون مراجعه به پزشک، دستگاه ارتودنسی متحرک را از دهان خارج کرده و از مسواک، نخ دندان، استفاده کند و سپس آن را به جای خود بگذارد.

همچنین، این روش برای کسانی که مشکلات فرمی کمتری در دندان دارند، مناسب تر است.

علاوه بر ارتودنسی، روش دیگری نیز برای درمان دندان خرگوشی وجود دارد و آن جراحی دندان ها است. اگر سن شما بسیار بالا رفته باشد، امکان رشد فک بسیار پایین است. پس بهترین گزینه، جراحی ارتوگناتیک یعنی جراحی فک میباشد.

شما می توانید برای دریافت وقت مشاوره از بهترین متخصص ارتودنسی در کرج دکتر حمید گلشاهی هم چینین برای اطلاع از قیمت ارتودنسی کرج با کلینیک اسمایل آرک از اقصا نقاط کرج،عظیمیه، جهانشهر، گوهردشت و … تماس گرفته و جهت ارتودنسی دندان خود مشاوره دریافت کنید: 02632521897

 

ارتودنسی دندان خرگوشی
ارتودنسی دندان خرگوشی

دلایل ایجاد دندان خرگوشی

دلایل بسیاری برای دندان های خرگوشی، وجود دارد. اما مهم ترین و اصلی ترین دلیل این مدل دندان، در ژنتیک میباشد. عده ای از افراد، از بدر تولد با فک کوچک به دنیا می آیند که این مشکل، خود را به صورت بیرون زدگی دندان جلویی در هنگام رشد نشان میدهد.

همچنین، عادت های نادرستی که شما در کودکی داشتید، به صورت دندان خرگوشی در بزرگسالی، خود را نشان میدهد. در ادامه عادت های نادرست کودکی را به شما خواهیم گفت:

مکیدن انگشتان دست:اگر در سنین 3 سال به بالا، کودک همچنان انگشتانش را بمکد، فشاری بر دندان های جلو میگذارد و به مرور فرم فک غیر طبیعی میشود.

استفاده زیاد از پستانک: اگر کودک بیش از دو سال از پستانک استفاده کند، مشکلاتی برای فک به وجود می آید و حالت دندان ها غیر طبیعی میشود.

فاصله بین دندان ها: اگر میان دندان هایتان، فاصله زیادی باشد، به مرور دندان خرگوشی نیز به وجود می آید. شما با ارتودنسی دندان خرگوشی میتوانید از این مشکل، پیشگیری کنید.

فشار به دندان ها: اگر کودک به پشت دندان بیش از حد فشار بیاورد، اصطلاحا به آن، “اپن بایت” نیز میگویند که به مرور دندان ها تبدیل به دندان خرگوشی میشود.

عوارض دندان خرگوشی

عوارض دندان خرگوش، به مرور خود را در سنیین بالا نشان میدهد. درست زمانی نشان میدهد که برای درمان دیر است و طول مدت درمان بسیار طولانی میشود.

مشکلات تنفسی، فشار به دندان های مجاور، تغییر در ظاهر، نداشتن لبخند زیبا، ابتلا به بیماری لثه، مشکلات گفتاری، مشکل در جویدن غذا، احساس درد در فک، فشار به فک و… از عوارضات دندان خرگوشی است پس با ارتودنسی دندان خرگوشی، خود را از دیگر بیماری های خلاص کنید.

ارتودنسی دندان خرگوشی به چه صورت است؟

به طور کلی، روش های متعددی برای درمان این نوع دندان به وجود آمده که با اختلاف زیاد، ارتودنسی دندان خرگوشی برای شما بهترین و ایمن ترین گزینه میباشد.

اما، بیش از هرچیزی، شما باید با دکتر متخصص صحبت کرده و براساس نظر ایشون، آمادگی های لازم را انجام دهید و هر چه سریع تر در سنین کم پیگیری این مسئله باشید، برای شما نیز راحت تر خواهد بود.

نتیجه گیری

با این حال، بهتر است شما در سنین کم حتی از کودکی،پیگیر ارتودنسی دندان خرگوشی خود و یا حتی فرزندانتان باشید تا زیباییتان چندین برابر شود و حتما به بهترین متخصصان ارتودنسی مراجعه کنید، تا هیچ نقصی در ظاهر شما پیش نیاید.

سوالات متداول

چه نوع دندانی، دندان خرگوشی به حساب می آید؟

دندان جلویی آن بسیار بزرگ باشد و فک شما را از حالت طبیعی خارج کند.

دلایل دندان خرگوشی چه می باشد؟

از اصلی ترین دلایل آن میتوان به ژنتیک افراد اشاره کرد.

هزینه ارتودنسی دندان خرگوشی چه قدر است؟

به طور کلی، هزینه ها براساس موقعیت جغرافیای، میزان تجربه و نوع دندان شما متفاوت است و باید توسط دکتر ویزیت شوید.

آیا راه دیگر جزء ارتودنسی دندان خرگوشی وجود دارد؟

بله، جراحی، کامپوزیت دندان نیز میباشد اما بهترین روش شناخته شده، ارتودنسی است.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر