پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت دندان

فهرست مطالب

پیوند استخوان یک روش جراحی است (که به طور معمول توسط جراحان متخصص انجام می‌شود) برای جایگزینی و بازسازی حجم استخوان فک، به طوری که ایمپلنت‌های دندانی را می‌توان با موفقیت قرار داد. اگر استخوان کافی وجود نداشته باشد، ایمپلنت دندان نمی تواند به فک متصل شود و از کار می‌افتد یا تا زمانی که باید دوام نمی آورد. اگر فک خیلی نازک (باریک)، کوتاه (ارتفاع) یا در اطراف ساختارهای مهم حیاتی (مانند اعصاب یا حفره‌های سینوسی) کافی نباشد، به پیوند استخوان نیاز خواهید داشت تا یک پایه محکم برای ایمپلنت دندان جدید شما ایجاد شود.

پیوند استخوان دندان چیست؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت ، در مناطقی که از دست دادن استخوان رخ داده است، به فک شما حجم و تراکم می‌افزاید. مواد پیوند استخوان ممکن است از بدن شما گرفته شود (اتوژن) یا ممکن است از بانک بافت انسانی (آلوگرافت) یا بانک بافت حیوانی (گزنوگرافت) خریداری شود. در برخی موارد، مواد پیوند استخوان ممکن است مصنوعی (آلوپلاست) باشد.

پیوند استخوان دندان چگونه کار می کند؟

هنگامی که پیوند استخوان قرار داده شد، فضایی را برای بدن شما ایجاد می کند تا کار ترمیم را انجام دهد. به عبارت دیگر، پیوند استخوان دندان مانند داربستی است که بافت استخوانی شما می تواند روی آن رشد کرده و بازسازی شود.

در برخی موارد، دندانپزشک شما ممکن است پیوند استخوان دندان را با پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) ترکیب کند. این از نمونه خون خود شما گرفته می شود و برای ترویج بهبود و بازسازی بافت استفاده می شود.

اصلاح رشد فک چیست؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت
پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت

چه کسانی به پیوند استخوان دندان نیاز دارند؟

فردی که دچار از دست دادن استخوان در فک خود است، معمولاً به پیوند استخوان دندان نیاز دارد. این روش ممکن است توصیه شود اگر:

  • در حال کشیدن دندان هستید
  • برای جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان برنامه ریزی می کنید.
  • قصد گرفتن دندان مصنوعی دارید که باید پیش از آن فک بازسازی شود
  • مناطقی از تحلیل استخوان به دلیل بیماری لثه (پریودنتال) داشته باشید.

پیوند استخوان دندان چقدر رایج است؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت بسیار رایج است. ممکن است توسط یک دندانپزشک عمومی یا یک متخصص مانند پریودنتیست یا جراح دهان انجام شود.

آیا انواع مختلفی از پیوند استخوان وجود دارد؟

تفاوت لمینت و کامپوزیت چیست؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت
پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت

بله. چهار نوع اصلی وجود دارد که عبارتند از:

حفظ سوکت (حفظ برجستگی)

این نوع پیوند بلافاصله پس از کشیدن دندان در حفره قرار داده می شود. فضای خالی دندان از دست رفته را پر می کند و از فرورفتگی دو طرف سوکت جلوگیری می کند.

افزایش پشته (تقویت ریج)

اگر دندان های شما برای مدتی از دست رفته باشد، استخوان فک نگهدارنده ممکن است نازک تر از قبل باشد. تقویت ریج باعث افزایش عرض و حجم استخوان فک می‌شود، بنابراین می‌تواند پایه‌ای پایدار برای ایمپلنت‌ها یا سایر گزینه‌های ترمیمی ایجاد کند.

لیفت سینوس

سینوس های فک بالا درست بالای دندان های عقب بالایی شما قرار دارند. اگر دندان‌های عقب بالایی از بین رفته باشند، سینوس‌ها می‌توانند به سمت پایین بیفتند و به فضایی که ریشه دندان اشغال کرده بود، نفوذ کنند. در این مورد، شما نمی توانید ایمپلنت ها را قرار دهید زیرا آنها به غشای سینوس نفوذ می کنند. برای رفع این مشکل، جراح دهان یا پریودنتیست شما می تواند لیفت سینوس را انجام دهد. این روش سینوس را به موقعیت مناسب خود برمی گرداند. سپس پیوند استخوان دندانی در زیر سینوس قرار داده می‌شود و پایه محکمی برای ایمپلنت‌های دندانی در آینده ایجاد می‌کند.

پیوند استخوان پریودنتال

ایمپلنت دندان چیست؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت
پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت

عفونت ناشی از بیماری لثه (پریودنتال)، می تواند استخوانی را که از دندان ها حمایت می کند، فرسایش دهد. این می تواند باعث لق شدن دندان ها شود. پیوند استخوان پریودنتال در اطراف دندان قرار داده می شود تا تحرک را کاهش دهد و حمایت بیشتری را فراهم کند.

در بیشتر موارد، پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان باید قبل از قرار دادن ایمپلنت واقعی به طور کامل بهبود یابد. از آنجا که هر فرد منحصر به فرد است، بنابراین زمان بهبودی هر شخص نیز متفاوت است. در موارد نادر، دندانپزشک شما ممکن است بتواند پیوند استخوان و ایمپلنت دندان را همزمان قرار دهد. اما این موضوع بسیار نادر است.

جزئیات رویه

قبل از قرار دادن پیوند استخوان دندان چه اتفاقی می افتد؟

دندانپزشک شما یک معاینه دهانی برای بررسی سلامت دندان ها، لثه ها و فک شما انجام می دهد. سپس اشعه ایکس یا اسکن دندان برای تعیین میزان از دست دادن استخوان شما گرفته می شود. در مرحله بعد، دندانپزشک گزینه های درمانی شما را با شما در میان می گذارد و یک برنامه درمانی شخصی برای رفع نیازهای شما ایجاد می کند.

در طول جراحی پیوند استخوان دندان چه اتفاقی می افتد؟

ابتدا، دندانپزشک ناحیه را با بی حسی موضعی بی حس می کند. سپس، برش کوچکی در لثه‌های شما ایجاد می‌کنند. بافت لثه کمی به عقب جابجا می شود تا استخوان فک قابل مشاهده باشد. پس از تمیز کردن و ضد عفونی کردن ناحیه، دندانپزشک شما مواد پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت را برای ترمیم نقص اضافه می کند. در بسیاری از موارد، پیوند استخوان با یک غشاء برای محافظت بیشتر پوشانده می شود. در نهایت بافت لثه جابجا شده و محل برش با بخیه بسته می شود.

بعد از پیوند استخوان دندان چه اتفاقی می افتد؟

به دنبال پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت، ممکن است درد، تورم و کبودی داشته باشید. اینها عوارض جانبی طبیعی هستند که باید در عرض چند روز از بین بروند. علائم را می توان با مسکن ها کنترل کرد. دندانپزشک شما ممکن است به شما آنتی بیوتیک نیز بدهد. اینها باید دقیقاً طبق دستور مصرف شوند.

ممکن است در چند روز اول متوجه تکه‌های کوچک استخوانی شوید که از محل خارج می‌شوند. این قطعات اغلب شبیه دانه های نمک یا شن هستند. این معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست، اما با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که همانطور که انتظار می رود بهبود می یابند.

پیوند استخوان دندان چقدر دردناک است؟

کامپوزیت همرنگ دندان چیست؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت
پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت

اکثر افرادی که پیوند استخوان دندانی دارند، درد کم یا بدون درد را گزارش می کنند. فقط مطمئن شوید که تمام داروها را طبق دستور پزشک مصرف می کنید و دستورالعمل های بعد از عمل خود را به دقت دنبال می کنید.

آیا برای پیوند استخوان دندان بیهوش می شوید؟

به طور معمول، قرار دادن پیوند استخوان نیازی به بیهوشی ندارد زیرا با بی حسی موضعی به راحتی قابل انجام است. بسیاری از پزشکان می توانند آرامبخش برای راحتی شما ارائه دهند، از جمله اکسید نیتروژن، آرامبخش خوراکی و آرامبخش IV.

آیا پیوند استخوان دندان می تواند شکست بخورد؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت نرخ موفقیت قابل توجهی دارد. با این حال، مانند هر روش دیگری، شکست یک احتمال وجود دارد، به ویژه در میان افرادی که سیگار می‌کشند یا شرایط پزشکی خاصی دارند. علائم شکست پیوند استخوان دندان عبارتند از:

  • درد یا تورمی که بعد از هفته اول بدتر می شود.
  • چرک یا تخلیه از محل پیوند استخوان.
  • تحلیل رفتن لثه (زمانی که لثه ها از دندان ها جدا می شوند).
  • عدم بهبود حجم استخوان فک

خطرات/مزایا

مزایای پیوند استخوان دندان چیست؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت می تواند واجد شرایط بودن شما را برای ایمپلنت های دندانی و سایر درمان های ترمیمی افزایش دهد. این روش پس از ضربه، از دست دادن دندان یا بیماری لثه (پریودنتال)، فک شما را به شکل اولیه خود باز می گرداند.

خطرات یا عوارض پیوند استخوان دندان چیست؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت به طور کلی بی خطر است. با این حال، این روش دارای خطراتی است، از جمله:

  • عفونت
  • خونریزی شدید
  • آسیب عصبی
  • عوارض ناشی از بیهوشی

چه مدت طول می کشد تا پس از پیوند استخوان دندان بهبود یابد؟

چگونه از پوسیدگی دندان هایمان پیشگیری کنیم؟

پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت
پیوند استخوان فک برای کاشت ایمپلنت

اگرچه احتمالاً ظرف یک یا دو هفته احساس می‌کنید که به حالت عادی برمی‌گردید، اما بهبود کامل پیوند استخوان دندان می‌تواند بین سه تا نه ماه، گاهی اوقات بیشتر طول بکشد. زمان بهبودی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع پیوند، ناحیه ای که پیوند در آن قرار داده شده و ظرفیت التیام بدن شما.

چه زمانی می توانم به سر کار یا مدرسه برگردم؟

در بیشتر موارد، افراد می توانند روز بعد از عمل به محل کار یا مدرسه بازگردند. اگر آرام بخش را برای دوره نقاهت خود انتخاب می کنید، ممکن است لازم باشد یک یا دو روز بیشتر برای بهبودی در خانه وقت بگذارید.

مراحل بهبود پیوند استخوان دندان چیست؟

همانطور که در بالا ذکر شد، زمان بهبودی می تواند به طور قابل توجهی برای هر فرد متفاوت باشد. هنگامی که پیوند استخوان قرار داده شد، دندانپزشک شما بر روند بهبودی شما نظارت خواهد کرد. اگر منتظر انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان هستید، زمانی که استخوان جدید شما به اندازه کافی قوی است که بتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، به شما اطلاع خواهند داد.

چه زمانی باید با دکتر تماس گرفت؟

چه زمانی به ارتودنسی نیاز داریم؟

اگر پیوند استخوان دندانی را انجام داده اید و این موارد را تجربه کردید، با پزشکتان تماس بگیرید.

  • درد شدید
  • افزایش تورم
  • چرک اطراف محل پیوند
  • تب

یادداشتی از کلینیک اسمایل آرک

از دست دادن استخوان فک برای سلامت دهان و دندان شما مضر است و می تواند باعث ایجاد دومینویی از مشکلات، از جمله تحرک و از دست دادن دندان شود. پیوند استخوان دندان به بهبود کاندیداتوری شما برای ایمپلنت های دندانی و سایر روش های ترمیمی کمک می کند. اگر فکر می کنید استخوان فک شما خراب شده است، جراحی پیوند استخوان دندان می تواند سلامت دهان، عملکرد و کیفیت کلی زندگی شما را بازیابی کند.

برای دریافت مشاوره با کلینیک اسمایل آرک در تماس باشید.

سوالات متداول

چقدر طول می‌کشد تا پیوند استخوان فک بهبود یابد؟

اگرچه احتمالاً ظرف یک یا دو هفته احساس می‌کنید که به حالت عادی باز می‌گردید، اما بهبود کامل پیوند استخوان دندان می‌تواند بین سه تا نه ماه گاهی اوقات بیشتر طول بکشد. زمان بهبودی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله نوع پیوند، ناحیه ای که پیوند در آن قرار گرفته و ظرفیت التیام بدن شما.

پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان چقدر موفق است؟

میزان بقای پنج ساله برای ایمپلنت‌هایی که در استخوان طبیعی قرار می‌گیرند 92 درصد می‌باشد، در حالی که تنها 90 درصد برای ایمپلنت‌هایی که با پیوند استخوان قرار داده شده‌اند، است.

بعد از پیوند استخوان دندان چه کارهایی را نمی توان انجام داد؟

حداقل به مدت 4 روز از خم شدن، بلند کردن، ورزش یا سایر فعالیت‌های شدید خودداری کنید، کیسه‌های یخ را روی گونه مجاور محل جراحی قرار دهید.

به این مطلب امتیاز دهید

6 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر
    هزینه پیوند استخوان فک و کاشت ایمپلنت چقدر هست؟

    1. سلام دوست عزیز
      هزینه درمان بستگی به نیاز بیمار و مدت درمان مورد نیاز دارد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیش‌تر در رابطه با هزینه‌ها با کلینیک دندانپزشکی اسمایل آرک در تماس باشید.

    1. سلام دوست عزیز
      ممکن است عفونت، خون ریزی، لخته خون، آسیب عصب، عوارض ناشی از بیهوشی را داشته باشید.

    1. سلام دوست عزیز
      فرآیندهای پیوند استخوان بین 20 دقیقه تا 90 دقیقه طول می کشد. این بستگی به محل پیوند، مقدار استخوانی که نیاز به پیوند دارد و اینکه آیا نیاز به انجام سایر اقدامات دندانپزشکی هست یا نه دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ونیر کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی؟

هر دو درمان برای بهبود لبخند شماست. هر کدام مزایا و معایبی دارند که با توجه به شرایط بیمار انتخاب می شوند.مزیت لمینیت سرامیکی نسبت به ونیر کامپوزیت در ثبات رنگ آن است. ونیر کامپوزیت ، بسته به میزان مصرف مواد رنگی توسط بیمار هر سال احتیاج به پالیش دارد تا رنگ آن مجددا به حالت اول برگردد اما لمینیت سرامیکی ثبات رنگ عالی داشته و به مرور زمان رنگ نمی گیرد. مزیت ونیر کامپوزیت نسبت به لمینیت سرامیکی هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت و یک جلسه ای بودن درمان است. لمینیت سرامیکی یک درمان دو جلسه ای است.

اطلاعات بیشتر

ترمیم همرنگ ( کامپوزیت ) یا ترمیم غیر همرنگ ( آمالگام )؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text]اکثر بیماران به دلیل زیبایی بیشتر، طرفدار ترمیم های همرنگ ( کامپوزیتی ) هستند. در مورد اینکه کدامیک بهتر هستند باید گفت که هیچ کدام بر دیگری ارجحیت نداشته و بسته به محل پوسیدگی، محل دندان در قوس فکی، میزان وسعت پوسیدگی، میزان نسج باقیمانده دندان پس از برداشت پوسیدگی، امکان ایزولاسیون دندان جهت ترمیم و… نوع ماده ترمیمی انتخاب می شود. پس بهتر است به جای اصرار به نوع خاصی از ماده ترمیمی ، انتخاب نوع ماده را به دندانپزشک خود بسپارید و مطمن باشید که با توجه به شرایط دندان ، مناسب ترین ماده ترمیمی انتخاب می شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image][vc_column_text]ملاحضات

اطلاعات بیشتر

انواع نگه دارنده های ارتودنسی

پس از اینکه روابط دندانی و فکی ایده آل و لبخندی زیبا برقرار شد، برای اینکه دندان ها به همان وضعیت نامرتبی قبل از شروع درمان بازگشت نکنند ، نیاز است از نگه دارنده های ارتودنسی استفاده شود. این نگه دارنده ها در واقع باعث ثبات نتایج درمان می شوند. لذا نگه دارنده ها از مهم ترین مراحل درمان هستند و بیمار باید از آنها طبق دستور پزشک خود به طور دقیق استفاده نماید. در غیر این صورت نامرتبی دندان ها باز می گردد و برای اصلاح دوباره آن ، درمان مجدد ارتودنسی لازم می گردد. نگه دارنده ها به

اطلاعات بیشتر

انواع درمان ارتودنسی چیست؟

درمان ارتودنسی به دو نوع کلی متحرک و ثابت تقسیم می شود که هر یک دارای زیر مجموعه های بیشتری نیز هستند. مثلا درمان ثابت به انواع شفاف و ارتودنسی لینگوال و معمول فلزی تقسیم می شود. درمان ارتودنسی متحرک غالبا در سنین کودکی تا ۱۲ سالگی برای اصلاح مشکلات فکی و کمبود فضای دندانی ناحیه ای استفاده می شود. درمان ارتودنسی ثابت معمولا از سن ۱۲-۱۳ سالگی به بعد برای اصلاح موقعیت دندان ها و مرتب کردن کامل آنها به منظور برقراری طح لبخندی ایده آل انجام می شود. در بسیاری موارد بعد از درمان ارتودنسی متحرک، نیاز به

اطلاعات بیشتر